Nova vest
Košarka

Utorak, 25.09.2012.

10:44

Đilas: Na medalju u Sloveniji

Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da veruje da naša reprezentacija može da se bori za medalju na Evropskom prvenstvu naredne godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Naš tim je izborio poslednju vizu za Sloveniju u kvalifikacijama, a zbog igre tokom njih mnogi su izgubili veru u srpsku košarku.

Seniori su prošli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, uz nezadovoljstvo koje svi osećamo. Potrebno je da izvučemo pouke i da osvajanje medalje bude cilj u Sloveniji. Očekujemo izveštaj selektora Dušana Ivkovića i plan za narednu godinu“, rekao je Đilas.

Prvi čovek srpske košarke osvrnuo se i na otkaze pojedinih igrača sa Ivkovićevog spiska.

Nastup u nacionalnom timu je stvar časti i morala, nikoga nećemo puškom terati da igra za reprezentaciju. Nisam primetio da su otkazi izazvali javnu osudu u medijima, ali su zato kritikovani oni koji su došli da igraju. Naravno, svako mora da prihvati kritiku i da bude svestan da se ona lakše podnosi kada je cilj ispunjen“, naglasio je Đilas.

Đilas je konstatovao da je načinjen veliki pomak u ženskoj košarci, koja je bila potpuno zapostavljena, kao i da su mlađe muške kategorije imale uspešno leto. U njegovom fokusu našli su se i poremećeni odnosi Partizana i Crvene zvezde, koji su i pre podbacivanja lopte dosegli razmere totalne destrukcije.

Sezona još nije ni počela, a imamo toplo leto. Nadam se da će se ta toplota zadržati u granicama terena, jer su verbalna prepucavanja ono što nam je najmanje potrebno. Košarka nisu samo Crvena zvezda i Partizan, čije navijače treba vaspitavati da ne budu neprijatelji. Ako preživimo derbije, možda će nas rasteretiti neke pobede Radničkog iz Kragujevca protiv večitih rivala“, rekao je Đilas.

Takođe, Đilas je rekao da KSS u sledeću godinu ulazi bez dugova, što će omogućiti ulaganje novca u razvoj košarke.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve