Nova vest
Košarka

Utorak, 25.09.2012.

10:31

“Slučaj Miljenović ne postoji”

Tokom vikenda pojavila se informacija da će i Nenad Miljenović posle Nemanje Bešovića tražiti raskid ugovora sa Partizanom, ali Duško Vujošević to demantuje.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Očigledno se određeni broj medija stavio u funkciju Partizanovih protivnika“, rekao je Vujošević, „Pokušavaju da iniciraju neke negativnosti, koje se javljaju u svim familijama. Slučaj Miljenović je postoji, ako bude komentarisaćemo ga“.

Bešović je u ponedeljak potvrdio informaciju da je zatražio raskid ugovora nezadovoljan statusom u timu, pa se Vujošević za „Sport“ osvrnuo i na njegov postupak.

Što se tiče Bešovića, svaki igrač ima svoja prava, svi su oni poslovni ljudi. Ako Nemanja ne vidi svoju perspektivu u Humskoj, a ako ima pravo da izađe iz ugovora i razvija talenat u drugom klubu, ja mu želim sve najbolje“, naglasio je Vujošević.

Iako je ekipa u fazi uigravanja, Vujošević je istakao da trenutno nigde ne ’škripi’ u timu.

Radi se o konceptu po kojem su u timu igrači koji će biti puno bolji nego sada. Italijani imaju jednu izreku koja u prevodu znači: „Ako su ruže, procvetaće“. Ako su u korovu onda neće. Ali, siguran sam da se radi o ružama, tj. talentu“, naglasio je Vujošević, „Zadovoljan sam rezultatima, a pogotovo treninzima tima koji je veoma mlad, talentovan i spreman za velike napore i žrtve na parketu. Sve to obećava da se stvara jedna generacija momaka koja će po talentu biti ravna onim najtalentovanijim ekipama koje su prošle kroz Humsku“.

Cilj ’crno-belih’ u narednoj sezoni se dobro zna, a Vujošević ističe da ih ne očekuje lak posao.

Takmičenje u Jadranskoj ligi nikada nije bilo lako. Možda je bilo lako nekome ko je deveti, ali osvajanje prvog mesta je veoma teško. Ove godine je još teže, jer je to jedini put do Evrolige. Nisam neko ko podržava tu činjenicu. Mnogo mi se više dopada način bodovanja koji je bio pre, gde su se sakupljali poeni i kroz regionalno takmičenje, Evropu i nacionalno prvenstvo. U tom smislu, Jadranska liga postaje još značajnija nego do sada“, naglasio je Vujošević.

Vujošević se u intervjuu za „Sport“ osvrnuo i na reprezentaciju Crne Gore, koja je pod njegovim vođstvom izborila vizu za Evropsko prvenstvo 2011. u Litvaniji, a tamo nije ostvarila očekivan rezultat.

Da sam ja vodio reprezentaciju Crne Gore u Litvaniji, sigurno bismo napravili odličan rezultat“, rekao je trener Partizana.

Partizan mt:s će, inače, u 20.30 na svojim terenima na Kalemegdanu zvanično predstaviti tim za predstojeću sezone. Stručni štab i igraći će u utorak uveče prvi put izaći pred navijače, a očekuju se još neke svečanosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve