Nova vest
Košarka

Subota, 22.09.2012.

09:55

Danilović: Fuenlabrada za ceo život

Predsednik Partizana Predrag Danilović rekao je da će se uvek sećati utakmica odigranih u Fuenlabradi na putu do titule šampiona Evrope 1992. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Crno-beli’ su u petak bili gosti domaćeg kluba i u tom duelu su poraženi sa 89:64 pred 5.000 gledalaca.

Posle tačno 20 godina tim iz Beograda imao je priliku da pozdravi građane Fuenlabrade koji su tada bodrili njihove prethodnike kada zbog sankcija nisu mogli da igraju mečeve na domaćem terenu u Srbiji.

Iskreno, nismo ni znali gde se nalazi Fuenlabrada, ali ljudi ovde učinili sve da se ne osećamo kao stranci, već da ovaj gradić doživimo kao svoj dom. Bilo je to jedno od najlepših iskustava u mom životu. Prvi put posle 20 godina sam ovde, gde smo započeli put koji se završio osvajanjem evropske titule. Uzbuđen sam i nostalgičan. Utakmicu posmatram i kao susret dva veoma bliska kluba“, rekao je Danilović.

Partizan je zbog sankcija odigrao sedam utakmica kao domaćin u Španiji, a poslednji trening je bio posebno specijalan i za Danilovića.

Na poslednjem treningu navijači su mi poklonili tortu. Tog dana bio je moj 22. rođendan. Takve stvari ostaju u pamćenju za ceo život“, prisetio se Danilović.

Domaćin ekspediciji šampiona Srbije u petak je bio gradonačelnik Fuenlabrade Manuel Robles u društvu predsednika kluba Hosea Kintane, koji je 1991. bio na čelu te madridske opštine. U ekspediciji ’crno-belih’ bili su igrači iz zlatne generacije Danilović, Mlađan Šilobad i Nikola Lončar, kao i sadašnji trener Duško Vujošević i njegov pomoćnik Velimir Gašić.

Hvala vam što ste baš naš gradić odabrali kao svoj dom tokom ratnih dešavanja na Balkanu. Bila nam je čast da u teškim vremenima za vaš tim i vašu zemlju, budemo vaši domaćini jednoj tako velikoj ekipi“, rekao je Robles.

Gosti iz Beograda su još jednom zahvalili svim građanima Fuenalabrade na gostoprimiljvosti i energiji koja im je pomogla da se iz španskog grada upute ka evropskom vrhu.

Tokom boravka u skupštini, Robles je uručio prigodne poklone gostima, koji su uzvratili na sličan način. Predsednik srpskog šampiona, Predrag Danilović je Roblesu poklonio memorijalnu repliku dresa Partizana iz 1992. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

6 h

U fokusu

Vidi sve