Nova vest
Košarka

Subota, 22.09.2012.

09:25

Maljković: Nismo toliko bogati

Trener zagrebačke Cedevite Božidarn Maljković istakao je da budžet tog kluba nije ni izbliza toliko visok koliko se u medijima priča.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Maljković je istakao da su te priče preuveličane, ali isto toliko nije pojasnio koliko je evroligaški debitant izdvojio na dovođenje pojačanja.

Ne mislim da je onako kako se govori. Pravi se fama“, istakao je Maljković, „Mislim da će bar tri kluba imati isti budžet kao Cedevita, možda će čak potrošiti i više. Verovatno se pričom o tome kako najviše trošimo želi napraviti pritisak, kao da bi sa takvim budžetom trebalo da budemo prvaci sveta, ali nije baš tako“.

Maljković je finansijsku snagu kluba uporedio sa evropskom konkurencijom.

Cedevita u evropskim okvirima ima mali budžet. To je kao da dođete na pijacu u deset sati uveče. Kada je već sve najbolje kupljeno, vi treba da uzmete najbolje od onoga što je ostalo. To smo i uradili, ali da me pitate da li su mi želje ispunjene, rekao bih da nisu. Imali smo i drugih želja, ali takva je sudbina svih klubova našeg kalibra“, naglasio je Maljković.

Zagrepčane u Evroligi očekuju dueli sa Efesom, Kahom laboral, Armanijem iz Milana, Olimpijakosom i Žalgirisom.

U grupi smo sa najkvalitetnijim klubovima, koji imaju deset puta veće budžete od našeg. Želim samo da moj tim igra bez kompleksa, da pre početka utakmice veruje da može da dobije svakoga. Tu psihologiju i taj mentalni stav želim i u Jadranskoj ligi“, rekao je trofejni srpski stručnjak.

Tim prošlosezonskog osvajača nacionalnog Kupa i finaliste Jadranske lige i hrvatskog prvenstva, tokom leta angažovao je Predraga Šuputa, Luku Babića, Gorana Sutona, Brajsija Rajta, Lukšu Andrića, Marka Tomasa, Markesa Grina, Mikaela Želabala i Kurtisa Stinsona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve