Nova vest
Košarka

Petak, 21.09.2012.

15:48

Raduljica blizu Azovmaša

Košarkaški klub Azovmaš blizu je sklapanja saradnje sa bivšim centrom Partizana Miroslavom Raduljicom.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

24-godišnji Raduljica, koji je prošle sezone nastupao za “crno-bele”, u Superligi je postizao u proseku 12,2 poena po meču i uz to imao i 5,5 skokova i 1,3 blokade, i pomogao ekipi da osvoji 11-u uzastopnu titulu.

Raduljica je imao dobru sezonu u Partizanu, a prema sajtu Eurobasket.com nalazi se u najboljoj petorci košarkaške Superlige Srbije a takođe je izabran i za najboljeg centra lige.

Raduljica je u Evroligi na 10 utakmica prosečno beležio 5,7 poena i 3,3 skoka po utakmici.

Sa mladom reprezentacijom je osvojio tri zlatne medalje, Evropsko prvenstvo za igrače mlađe od 18 godina 2005. godine, Svetsko prvenstvo za igrače mlađe od 19 godina 2007. godine i Evropsko prvenstvo za igrače mlađe od 20 godina 2008. na kojem je proglašen za MVP turnira. Povremeni je reprezentativac naše zemlje, a sa seniorskom reprezentacijom osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine.

U ekipi Azovmaša, koji je u poslednjih devet godina sedam puta osvajao titulu prvaka Ukrajine priključio bi se zemljacima Ivanu Pauniću i Tadiji Dragićeviću.

U svojoj karijeri pored Partizana nastupao je još i za KK FMP, Borac iz Čačka, Anadolu Efes i berlinsku Albu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve