Nova vest
Košarka

Petak, 21.09.2012.

11:05

Hrvatska: Proslava bez slavljenika

Hrvatski košarkaški savez proslavljao je 20 godina od osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Barseloni, a na proslavi se nije pojavio nijedan igrač.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lokalni mediji pišu da je u pitanju bojkot jer su igrači generacije 1992. već jednom pokušali da smene predsednika saveza Danka Radića.

Međutim, nisu uspeli u tome, a svoje mišljenje o njemu ponovo su pokazali nedolaskom na jubilej.

„Proslavu smo, prvenstveno, napravili zbog igrača, a ne zbog nas, a sada se osećamo kao da nam na rođendansku proslavu nije došao najbolji prijatelj. Iako smo ga pozvali. Mislim da ovo više govori o njima, a ne o nama, a ja bih želeo da pričamo o tim utakmicama, a ne o tome koga i zašto nema“, rekao je portparol Košarkaškog saveza Hrvatske Željko Drakšić.

Obeležavanje jubileja trebalo je da protekne u sećanju na tragično preminulog Dražena Petrovića koji je bio najbolji igrač te generacije.

Hrvatka je u finalu Olimpijskih igara 1992. izgubila od, po mišljenju mnogih, jedinog pravog Tima snova rezultatom 117:85. U timu su, osim Dražena Petrovića, igrali Velimir Perasović, Danko Cvjetićanin, Toni Kukoč, Vladan Alanović, Franjo Arapović, Žan Tabak, Stojan Vranković, Alan Gregov, Arijan Komazec, Dino Rađa i Aramis Naglić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve