Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.09.2012.

13:26

EP: Srbija u petak saznaje rivale

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u petak u podne će saznati imena rivala u prvoj fazi Evropskog prvenstva 2013. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Domaćin kontinentalnog šampionata od 15. do 30. juna biće Francuska.

Selekcija Srbije letos je uspešno prošla kvalifikacije, a prvi cilj na EP biće plasman među 12 najboljih, odnosno na jedno od prva tri mesta u grupi.

"Ulazimo u kvalitetno društvo, gde se podrazumeva da nema lakih protivnika i utakmica. Ja, ipak, verujem da ćemo po povratku četiri povređene reprezentativke moći da se nosimo sa većinom tih timova", rekla je Marina Maljković uoči polaska na put.

Srbija je u trećem šeširu sa reprezentacijama Švedske, Litvanije i Crne Gore. Potencijalni protivnici iz prvog šešira su Rusija, Turska, Francuska i Češka, iz drugog Hrvatska, Velika Britanija, Italija i Slovačka, a i iz četvrtog Španija, Belorusija, Letonija i Ukrajina.

Delegaciju Košarkaškog saveza Srbije, pored Maljkovićeve, činiće predsednik Dragan Đilas i potpredsednica zadužena za žensku košarku Ana Joković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve