Nova vest
Košarka

Sreda, 19.09.2012.

19:58

Bodiroga: Problemi od 2002. godine

Potpredsednik KSS Dejan Bodiroga istakao je u sredu da je problemi nacionalnog tima sežu od SP 2002. godine i da jedna medalja nije rešenje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bodiroga je tokom neformalnog druženja sa novinarima istakao da će tek uslediti analiza kvalifikacija, da je treće mesto neprihvatljivo, da je srpska košarka "talac Jadranske lige", da više ne proizvodimo asove, te da trenutna situacija odgovara pojedincima, među kojima je spomenuo i menadžere.

"Ne pravimo više asove, kao nekad, nego se bavimo ne znam ni ja čim.. Ima i onih kojima odgovara ova konfuzna situacija, kako menadžera, tako i nekih ljudi oko košarke, koji joj nisu ništa dali i koji ne snose nikakvu odgovornost. Rezultat A reprezentacije je najveće ogledalo našeg rada. Treće mesto u kvalifikacionoj grupi je neprihvatljivo za javnost", istakao je Bodiroga.

Potpredsednik KSS-a je istakao da će uslediti detaljna analzira učinka u kvalifikacijama za Evrobasket 2013.

"Savez postavlja selektora, koji ima svoju viziju, bira igrače i saradnike, a mi smo tu za svaku vrstu pomoći. Što se tiče kvalifikacija, završene su pre nedelju dana i sigurno da će tek uslediti dublje analize. I ranije je bilo analiza. Imali smo Stručne savete od sedam, 15, 25 ljudi, pa smo opet bili tu gde jesmo sve vreme. Problemi vezani za A selekciju nisu od juče, nego datiraju od Indijanapolisa 2002", rekao je Bodiroga.

Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena je istakao da iskorak koji je napravljen na Evropskom prvenstvu 2009. godine kada je osvojeno srebro u Poljskoj ne rešava problem.

“Tokom poslednjih deset godina potrošeno je mnogo trenera, igrača i košarkaških ljudi, koji su uložili dosta svog truda i znanja da bi napravili najbolje za Srbiju. Neki od njih su među najboljim trenerima u Evropi, neki su NBA igrači. Ni sa njima nije bilo rezultata", dodao je Bodiroga.

Bodiroga je kritikovao i učešće srpskih timova u Jadranskoj ligi istakavši sa smo “taoci” iste, da srpski talenti prerano odlaze u inostranstvo jer ne mogu da dobiju šansu u Srbiji, čak ni u Košarkaškoj ligi Srbije, koja je sa 14 klubova previše velika.

"Ova reprezentacija je imala period kada se nosila ravnopravno sa najjačim protivnicima, a isto tako je pokazala da može da izgubi od svakog, kada nije u svom elementu. U zavisnosti od raznih faktora možemo nešto da napravimo i u Sloveniji, ali tim prvenstvom se ništa ne završava. Moramo da gledamo na stvari dugoročnije. Imamo potencijala, ali i problema koji ne mogu da se reše za godinu dana", zaključio je Bodiroga.

Košarkaška reprezentacija Srbije se kao jedan od najboljih trećeplasiranih timova plasirala na Evropsko prvenstvo 2013. u Sloveniji. U deset utakmica u Grupi A ostvarila je šest pobeda i četiri poraza, između kojih jedan od Estonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve