Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.09.2012.

09:28

Trijumf Radničkog u Kumanovu

Košarkaši kragujevačkog Radničkog osvojili su pripremni turnir u Kumanovu gde su u finalu savladali Vojvodinu 87:72 (21:23, 28:16, 14:11, 24:22).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kragujevčane je predvodio Teriko Vajt sa 27 poena, 11 je postigao Emening, dok su po deset ubacili Vortington, Dragojlović i Mijatović.

Treće mesto na turniru u Kumanovu pripalo je domaćinu turnira koji je u makedonskom derbiju savladao Rabotnički 76:63.

U "srpskom" finalu, prva četvrtina donela je prednost Novosađana 23:21, da bi već u sledećoj deonici razlika prešla na stranu izabranika Miroslava Mute Nikolića čiji tim odličnom odbranom ograničava rivala na samo 16 poena. Sa druge strane, napad popravlja realizaciju, pa Radnički na poluvreme odlazi sa prednošću 49:39.

U drugom poluvremenu Kragujevčani nisu dopuštali Novosađanima da se razigraju, pa su pred poslednji period blago uvećali prednost na 63:50. U poslednjoj četvrtini oba sastava su pokazala veću efikasnost, Vojvodina je postigla duplo više poena nego u prethodnom periodu (22) ali je Radnički odigrao odlično u završnici i stigao do pobede od 15 poena razlike.

Radnički će pripreme nastaviti na humanitarnom turniru u Nišu. U četvrtak 20. septembra od 18 časova Radnički se sastaje sa prvakom Bugarske, Levskim iz Sofije. Drugi polufinalni par su Konstantin iz Niša i MZT iz Skoplja koji igraju iste večeri od 20 časova i 30 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve