Nova vest
Košarka

Petak, 14.09.2012.

13:03

Jildirim: Častili smo sudije u EL

Aziz Jildirim, predsednik sportskog društva Fenerbahčea, izjavio je šokantne podatke o arbitrima košarkaške Evrolige.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Jildirim je tokom gostovanja u jednoj emisiji čija je tema nameštanje utakmica i potplaćivanje sudija izneo neke neobične stvari vezane za događaje u Evroligi.

"Svaki sudija koji dođe da sudi evroligašku utakmicu pravo sa aerodroma ide na Grand Bazar. Tamo kupuju skupu odeću i poklone, a mi platimo umesto njih. To je tradicija koja je odavno uspostavljena i svi turski klubovi su je poštovali".

On je dodao da je sve to urađeno u režiji Košarkaškog saveza Turske, ali ne radi potkupljivanja sudija.

"Kupovali smo im poklone, ali nismo uvek dobijali utakmice".

Prvi čovek Fenerbahčea proveo je skoro godinu dana u zatvoru zbog sumnji da je vršio malverzacije u fudbalskom klubu.

Jildirim je takođe izjavio da bi samo naivan čovek pomislio da sudije ponekad ne obavljaju svoj posao pod uticajem “gostoprimstva” turskih klubova.

“Ako je tako i u nekim drugim zemljama, onda Evroliga nije sasvim regularno takmičenje”, zaključio je predsednik Fenerbahčea.

Košarkaški klub Fenerbahče Ulker je pred početak nove sezone dovela je Simonea Pjaniđanija na mesto trenera, zatim su u klub došli mladi Ilkan Karaman, Bo Mekejleb, Dejvid Andersen, Ermiš Bariš, Romain Sato i Majk Batist.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve