Nova vest
Košarka

Utorak, 11.09.2012.

23:22

Teodosić: Takav sam, kakav sam

Od kada je Miloš Teodosić ušao u reprezentaciju izazivao je oprečne reakcije, ali je rekao da se neće menjati. On i Savanović besni su i na medije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Plejmejker Srbije je istakao da ga ne zanimaju reakcije javnosti na njegovu igru, i da će se uvek odazvati na poziv u reprezentaciju.

Teodosić je imao velike momente inspiracije, često je donosio pobedu svom timu i lomio je utakmice u njegovu korist, ali se zbog specifičnog stila igre skoro uvek nalazio na udaru navijača i dela medija kada ekipa ne pobedi.

"Iskreno, da nema par momaka koji to prate u medijima, ja ne bih ni znao. Stvarno me ne zanima. Uvek ću biti tu, uvek ću se odazivati pozivima za reprezentaciju. Nekom se sviđa kako igram, nekom ne. Takav sam kakav sam. Voleo bih i ja da nemam neke stvari, ali ne mogu da se menjam", rekao je Teodosić posle pobede nad Izraelom od 83:67.

Srbija se ovom pobedom plasirala na Evropsko prvenstvo u Sloveniju sledeće godine, a u kvalifikacijama je igrala promenljivo.

"Popravili smo utisak ovom poslednjom utakmicom, ali smo u kvalifikacijama imali jako bledo izdanje, iz više razloga. U svakom slučaju, ostvaren je cilj, mada ne baš na način na koji smo želeli", kazao je Teodosić.

Za Srbiju je ova utakmica bila 'biti ili ne biti', a atmosfera oko košarkaša bila je lošija nego što je uobičajeno, a Teodosić je za to delimično okrivio i medije.

"Za tu atmosferu ste i vi krivi. I naša je krivica delimično, zbog loših igara, ali bilo je pritisaka pre utakmice, jeste. Svi smo bili svesni da ne smemo da izgubimo", kazao je Teodosić.

Krilo nacionalnog tima Duško Savanović nije krio da je ljut na medije.

"Razumem da se bavimo javnim poslom, razumem i kritiku i sve, ali treba valjda da postoji neka mera. Nismo ispoštovani. Naravno, čast izuzecima", rekao je Savanović posle meča.

Na pitanje na šta konkretno misli, odgovorio je: "Sve".

"Na sve. Na svaku vrstu pljuvanja, priče tabloida koliko je ko zaradio para, s oproštenjem, na gluposti, da ne kažem neku težu reč, a mi smo prolazili kroz takav crni period, da smo gubili, naidje to", rekao je Savanović.

"Najvažnije od svega je da smo odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije, pod velikim pritiskom i pokazali smo da smo prava ekipa...Najvažnije je da smo otišli na Evropsko prvenstvo, samo to se broji", rekao je Savanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve