Nova vest
Košarka

Utorak, 11.09.2012.

23:08

Ivković: Ne treba da slavimo

Selektor srpskih košarkaša Dušan Ivković rekao je da igrači ne bi trebalo da slave plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ivković je, takođe, naglasio da nacionalni tim iz kvalifikacija, koje je završio na trećem mestu u grupi A, posle trijumfa sa 83:67 nad Izraelom, mora da izvuče pouke.

Ne treba da se hvalimo što smo se kvalifikovali na Evropsko prvenstvo, iz svega ovoga možemo da izvučimo pouke i nadam se da će nam otvoriti oči. Imali smo dosta problema, poslednjih nekoliko utakmica odigrali smo sa šest centara i šest bekova“, rekao je Ivković posle pobede nad Izraelom.

Ivković je čestitao igračima na zasluženoj pobedi i najbolje odigranom poluvremenu u kvalifikacijama.

Nije bilo lako, s obzirom na pritisak koji smo imali. Obradoval me je dobra priprema tima, Krstić je bio nosilac igre, imali smo dubinu i ravnotežu u napadu. Odigrali smo prvo poluvreme na visokom nivou. Rešili smo pitanje njihove tranzicije, ali nismo uspli da izdržimo ritam, posebno Krstić, koji je u utorak ujutro obnovio povredu”, istakao je Ivković.

Kapiten Nenad Krstić rekao je da je njegova ekipa pokazala karakter, jer je pokušala da ostvari pobedu od 19 poena razlike.

Bila je ovo teška utakmica za nas. Morali smo da dobijemo makar sa pola koša. Pokazali smo karakter, kada je bilo najteže. Ostaje žal što nismo ostvarili toliku pobedu. Najbitnije je da smo ostvarili cilj, imali smo dosta poteškoća, povređenih igrača, otkaza”, rekao je Krstić.

Selektor Izraelaca Arik Šivek rekao je da je lepo kada se završi na drugom mestu, ali da i dalje imaju isti odnos i respekt prema srpskoj košarci.

Znali smo kakva je situacija u grupi, znali smo da će Srbija ući čvrsto u utakmicu. Igrali smo mekano, bez inteziteta, kada smo pojačali u odbrani zaustavili smo protivnika, napravili nekoliko kontranapada i napravili utakmicu zanimljivijom”, rekao je Šivek.

Najbolji igrač Izraelaca Omri Kaspi čestitao je Srbiji plasman na Evropsko prvenstvo.

Očekivali smo težak meč, jer je Srbiji imala biti ili ne biti situaciju. Želeli smo da pobedimo, jer smo takmičari, nismo želeli poraz i na kraju smo uspeli da izbegnemo poraz od 19 poena razlike”, rekao je Kaspi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d