Nova vest
Košarka

Utorak, 11.09.2012.

18:09

Kris Boš se deblja za centra

Košarkaš Majajmi Hita Kris Boš radi na povećanju telesne težine kako bi od sledeće sezone mogao da igra centra.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Cilj Boša je da tokom leta "nabaci" oko tri kilograma, kako bi sa ukupno 110 mogao da parira ostalim centrima u NBA ligi.

Majami je proteklih sezona najviše problema imao upravo na poziciji "petice" gde Udinis Hazlem i Džoel Entoni nisu mogli da pariraju rivalima. To je postalo jasno tokom plej-ofa gde je Hit imao problema sa Indijanom i Bostonom dok se Boš nije vratio na parket posle povrede.

Iako je klasičan krilni centra, Boš je zbog manjka centara često igrao "peticu" kod Erika Spoelstre, a sa dodatnom kilažom očekuje sa da bude konkurentniji fizički dominantnijim rivalima pod košem.

Jedan od razloga prekomandovanja Boša na centra je i nespeh tima u želji da centarsku liniju pojača dovođenjem Markusa Kembija tokom leta.

Tako će Spoelstra na poziciji "četvorke" moći više da koristi LeBrona Džejmsa, kojem ta uloga nije strana i koja bi donela novu dimenziju u igri Majamija. Time bi bio otvoren prostor za Šejna Batijea ili novopridošlog Rašarda Luisa na poziciji "trojke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d