Nova vest
Košarka

Utorak, 11.09.2012.

17:54

Džejms i Durent treniraju zajedno

Dva trenutno najbolja NBA igrača, LeBron Džejms i Kevin Durent treniraju zajedno, samo nekoliko meseci pošto su bili veliki rivali u finalu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Drugo uzastopno leto zvezde Majajmi Hita i Oklahoma Siti Tandera zajedno treniraju u blizini Džejmsovog rodnog grada Ekrona u državi Ohajo.

Prošle godine ovaj tandem je učestvovao u procesu "paklenog vikenda" koji im je, prema njihovim rečima, pomogao da stignu do međusobnog duela u finalu NBA ligi tokom juna.

"Guramo jedan drugog svaki dan. Vremenom sam uvideo da nas je to dovelo do međusobnog duela u finalu", istakao je Džejms o prošlogodišnjem treningu sa Durentom.

Durend i Džejms su se povezali na egzibicionim mečevima tokom prošlogodišnjeg "lokauta". Durent je potom pitao Džejmsa da rade zajedno, pa su kreirali svojevrsan trening kamp maksimalnog intenziteta sa Džejmsovim trenerom Majkim Mankiasom.

Vremenom su razvili prijateljsko rivalstvo, a potom organizovali "fleg" fudbal (blaga verzija američkog fudbala bez direktnog kontakta igrača) na Univerzitetu Ekron na kojem su oba igrača napravila po tim i igrali jedan protiv drugog.

Ovoga leta, samo nekoliko nedelja posle finala u kojem je Majajmi dobio OKlahoma Siti, Džejms i Durent su igrali zajedno za reprezentaciju SAD-a sa kojom su osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d