Nova vest
Košarka

Utorak, 11.09.2012.

16:40

Večeras rasplet po grupama

U kvalifikacijama za Eurobasket 2013. u Sloveniji večeras dobijamo rasplet po grupama.

Izvor: SN

Autor: SN

Default images

Na prvenstvu Evrope direktno učešće obezbedili su Makedonija, Francuska, Velika Britanija, Grčka, Litvanija, Rusija, Slovenija i Španija.

Crna Gora, Nemačka, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Poljska i Italija su obezbedile prolaz kao prve u svojim grupama, dok su Ukrajina, Finska i Gruzija ekipe koje sigurno prolaze kao drugoplasirane u grupi. Češka i Izrael će zavisno od rezultata na prvenstvo otići sa drugog ili trećeg mesta.

Za preostalih pet mesta na prvenstvu boriće se čak devet ekipa: Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Bugarska, Estonija, Letonija, Srbija, Švedska i Turska.

Sigurno najinteresantnija je grupa A, u kojoj igra naša reprezentacija, gde posle mnogo špekulacija o tome da li se računaju rezultati svih utakmica iz grupe, izvor iz KSS-a nam je potvrdio da je našoj reprezentaciji dovoljna pobeda i od pola koša razlike kako bismo kao trećeplasirana ekipa otišli na prvenstvo Evrope, i ne zavisimo od rezultata drugih utakmica.

Takođe, u slučaju pobede nad Izraelom od +19 razlike na prvenstvo odlazimo kao drugoplasirana ekipa, kao i u slučaju da Estonija izgubi svoj meč protiv Islanda, gde nam je onda dovoljna pobeda i od +14 razlike.

Ako se desi da i Srbija i Estonija izgube svoje mečeve, onda će reprezentacija Srbije imati skor 5:5, i o sudbini naše reprezentacije odlučivaće koš razlika u odnosu na trećeplasirane ekipe iz ostalih grupa.

Svakako najbizarniji rasplet desio bi se ako bi usledila neverovatna pobeda Srbije od +89 razlike nad Izraelom, ujedno i pobeda Estonije, kojom bi Izrael bio četvrti, Estonija treća a Srbija druga, ali malo je verovatno da će se ovaj scenario dogoditi.

U grupi B, ako Azerbejdžan pobedi Nemačku obezbediće drugo mesto u grupi, međutim ako Azerbejdžan izgubi, a Švedska izgubi od Luksemburga, onda će Azerbejdžan biti treći, a Bugarska druga. Ako Švedska pobedi a Azerbejdžan izgubi onda će Švedska biti druga. U slučaju pobede i jednih i drugih onda će Švedska biti treća, ali sa skorom 4:4 o njihovoj sudbini odlučivaće koš razlika.

Austrija je u grupi C jedina reprezentacija koja ima šanse za prolaz kao trećeplasirana, ali samo u slučaju ako pobede Hrvatsku sa što više razlike kako bi povećali svoj koeficijent uspešnosti.

Letonija i Belgija su u istoj situaciji, ako pobede u svojim mečevima protiv Rumunije, odnosno Albanije obezbediće prolaz kao najbolje trećeplasirane ekipe, u slučaju poraza imaće skor 4:4 i koš razlika će odlučivati o njihovoj sudbini.

U grupi F Turska je u situaciji kao i naša reprezentacija. Ako pobede Češku i sa pola koša obezbediće svoj prolaz u narednu rundu kao trećeplasirani, dok bi im pobeda od 18 i više razlike donela drugo mesto u grupi. Međutim, ako izgube svoj meč pridružiće se ekipama sa skorom 4:4 i zavisiće od rezultata ostalih potencijalno trećeplasiranih ekipa.

Posle večerašnjih mečeva sve će biti mnogo jasnije, i saznaćemo imena preostalih učesnika Eurobasketa 2013. godine.

Parovi večerašnjih mečeva:
Grupa A: Estonija - Island, Srbija - Izrael, Crna Gora - Slovačka
Grupa B: Nemačka - Azerbejdžan, Luksemburg - Švedska
Grupa C: Hrvatska - Austrija, Kipar - Mađarska
Grupa D: Gruzija - Holandija (97:89) , Rumunija - Letonija
Grupa E: Finska - Švajcarska, Albanija - Belgija
Grupa F: Turska - Češka, Belorusija - Portugal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d