Nova vest
Košarka

Utorak, 11.09.2012.

10:18

Zvezda potvrdila dolazak Nelsona

Demarkus Nelson i zvanično je novo pojačanje košarkaškog kluba Crvena zvezda Diva, objavljeno je na sajtu ’crveno-belih’.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Amerikanac bi trebalo u petak da doputuje i priključi se ekipi.

26-godišnji košarkaš igra na poziciji beka i osmo je pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku, a u saopštenju kluba se navodi da je i poslednje.

Zvezda je tokom leta dovela Eltona Brauna, Moris Almonda, Igora Rakočevića, Borisa Savovića, Raška Katića, Luka Mitrović i Marka Simonovića.

Nelson je završio prestižni američki Univerzitet Djuk na kome je u svojoj poslednjoj godini studija bio kapiten tima. Zanimljivo je da 2008. godine nije bio draftovan, ali je potpisao ugovor sa Golden Stejt Voriorsima. Ušao je u istoriju NBA lige kao prvi ruki koji je u uvodnoj utakmici šampionata bio starter iako nije bio draftovan.

Dokazaivao se i razvojnoj NBA ligi, a potom je kratko nosio i dres Čikago Bulsa. Od 2009. godine seli se u Evropu, gde je branio boje italijanksog Avelina, ukrajinskog Donjetska i u dva navrata francuskog Šolea. Prošle sezone u dresu Šolea prosečno je beležio 13,7 poena. 3,8 skokova i 3,6 asistencija po meču. Demarkus Nelson sa Zvezdom je potpisao ugovor na godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d