Nova vest
Košarka

Utorak, 28.08.2012.

15:45

"Hvala ministarka, treba nam pomoć"

Članovi basket reprezentacije Srbije koja je u takmičenju "tri na tri" osvojila titulu šampiona sveta zahvalili su ministarki sporta Alisi Marić na čestitkama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oni su istovremeno od nje tražili da im pomogne u pripremama za Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

FIBA je ranije ovog meseca saopštila da je zainteresovana da u program već od sledećih Olimpijskih igara uključi takmičenje u basketu 3 na 3, poredeći to sa odbojkom na pesku i sinhronizovanim plivanjem, koji imaju olimpijski status.

MOK još uvek nije razmatrao taj zahtev.

"Očekujemo da ćete zajedno sa nacionalnim Olimpijskim komitetom, Košarkaškim savezom Srbije i Košarkaškim savezom Vojvodine obezbediti sve neophodne uslove kako bi ovaj novi olimpijski sport kod nas dobio svoj zasluženi status i dostojno predstavljao zemlju na narednim takmičenjima i pre Olimpijskih igara u Riju", navodi se u saopštenju.

Srpski tim u sastavu Marko Savić, Dušan Domović-Bulut, Marko Ždero i Milan Bošković u finalu šampionata sveta u Atini bio je bolji od reprezentacije Francuske sa 16:13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve