Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.08.2012.

19:29

Sijetl "vaskrsava" Supersonikse

Kris Hansen, milijarder koji je na čelu grupe ljudi koji žele da vrate NBA u Sijetl, preskočio je prvu prepreku ka povratku Supersoniksa u kišoviti grad.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Hansen je dobio dozvolu Okruga čelnika za izgradnju multifunkcionalne arene koja bi bila dom NBA tima, koji je prodat Oklahoma Sitiju 2008. godine.

Sledeći korad Hansena je mnogo teži, izlazak pred gradske većnike koji bi trebalo da daju konačnu dozvolu. Hansenov plan je da u izgradnu arene uloži 500 miliona dolara, 300 on i investitori, a ostatak grad.

U svakom slučaju, arena se neće graditi sve dok Hansen ne kupi neku od NBA franšiza, što je proces koji bi mogao da potraje nekoliko godina.

Sijetl je zbog problema sa dvoranom i padom interesovanja prodao svoj NBA tima Oklahoma Sitiju, ali je zadržao pravo na ime Supersoniks, logo i boje. U Oklahomi je nastao Tander, koji je ove godine stigao do NBA finala.

Vlasnici Tandera su izjavili da će pravo na istoriju franšize Supersoniksa ravnopravno deliti tim iz Oklahoma Sitija, i potencijalni novi tim iz Sijetla. Supersoniksi su osvojili NBA titlu 1979. godine, a bili su veoma popularni tokom 90-ih godina prošlog veka.

Među poznatim "Soniksima" ističu se imena Lenija Vilkensa, Patrika Juinga, Denisa Džonsona, Nejta Mekmilana, Gerija Pejtona, Šona Kempa, Reja Alena. Od naših košarkaša igrali su Predrag Drobnjak i Vladimir Radmanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve