Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 23.07.2012.

18:53

U16 EP: Srbija bolja i od Grčke

Kadetska reprezentacija Srbije pobedila je na startu druge faze Evropskog košarkaškog prvenstva Grčku 62:53 (16:16, 13:15, 12:4, 21:18).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski igrači do 16 godina počeli su šampionat porazom od Nemaca, posle čega su pobedili Litvaniju i Sloveniju.

Jovan Starinčević ponovo je bio ključni igrač, sa 12 postignutih poena, uključujući i one u prelomnim trenucima. Narednu utakmicu u grupi F kadeti Srbije igraju u utorak od 14:45 protiv vršnjaka iz Francuske, koji su do sada neporaženi.

Srbija je posle izjednačenog prvog poluvremena briljirala u odbrani tokom trećeg perioda (samo 4 primljena poena), pa je u završnih osam minuta ušla sa plus 11.

Grci su tada pojačali, predvođeni Dimitriosom Stamatisom, koji je na 2 minuta i 13 sekundi pred kraj smanjio na dva poena razlike.

Tada je Starinčević pogodio u dva uzastopna napada i meč je prelomljen. Najveću pomoć ima oe u Nikoli Pavloviću, koji je napravio dabl-dabl (11 poena, 11 skokova).

U preostalim mečevima prvog kola F grupe kasnije danas igraju Litvanija - Francuska i Poljska - Nemačka.

Sledeći rival Orlića je Francuska, koja na ovom prvenstvu briljantna u odbrani - Petlići su u prvoj fazi primili 137 poena, manje od 46 po meču, a Čehe su zaustavili na 33 u meču i deset u drugom poluvremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve