Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.07.2012.

21:27

Uspešan start Džikićevih 'orlića'

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je startovala na šampionatu Evrope u Sloveniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim Aleksandra Džikića je u prvom kolu A grupe pobedio vršnjake iz Crne Gore sa 91:73.

Naš tim ključnu prednost stekao je u prvom poluvremenu, Crna Gora je u trećoj deonici zapretila, ali Srbija je izbegla dramu i sigurnom igrom privela je meč kraju.

Nemanja Bešović imao je 18 poena i šest skokova, isti broj skokovai dva poena manje imao je Nenad Miljenović, a Aleksandar Cvetković je uz 12 poena imao i pet asistencija i čak sedam iznuđenih faulova. Dvocifren je bio i Drenovac koji je takođe ubacio 12 poena. U sastavu Crne Gore Pavić je imao 15 a Mugoša 14 poena.

Srbija je duel sa Crnom Gorom počela veoma dobro. Tandem Partizana i Crvene zvezde Nemanja Bešović-Aleksandar Cvetković odlično je funkcionisao, Bešović je bio nezaustavljiv i bio je najzaslužniji za rano vođstvo Srbije pošto je u prvih deset minuta ubacio 11 poena.

Aleksanda Cvetković je za to vreme zabeležio tri poena al ii tri asistencije, pa je naš tim nakon prve deonice imao čak 16 poena viška (27:21).

U drugoj deonici razigrao se Nenad Miljenović koji je brzo ubacio 10 poena i tako održavao vođstvo naše ekipe. Nešto kasnije u igru se vratio i Bešović koji je u prvoj deonici zaradio dva faula, odličan je bio i Drenovac pa je u 15. minutu prednost Srbije otišla i na +20.

Do kraja poluvremena košarkaši crne Gore malo su smanjili pa su posle 20 minuta imali 18 poena zaostatka (52:34).

Treća četvrtina u potpunosti je pripala Crnoj Gori koja je uspela da malo po malo istopi ubedljivu prednost Srbije. Činilo se da je naš tim odbio nalet trojkom Drenovca (62:49), ali usledila je serija 7-0 Crne Gore, ali četvrtina je ipak okončana sa tri poena naše selekcija koja je pred odlučujućih deset minuta imala devet poena viška (65:56).

Uzbuđenja ipak nije bilo pošto je naš tim odlično odigrao poslednjih deset minuta i bez većih problema je stigao do uvodne pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve