Nova vest
Košarka

Nedelja, 08.07.2012.

20:21

"Ne mogu u Partizan zbog Šibenika"

Jedan od najperspektivnijih hrvatskih košarkaša Dario Šarić izjavio je da bi za njega dolazak u Partizan bio najbolja opcija.

Izvor:

Autor:

Default images

Ipak, Šarić nije spreman da dođe u Beograd jer onda ne bi mogao da se vrati u svoj rodni grad Šibenik.

Partizan je prošle sezone bio zainteresovan da dovede Marija Hezonju, a Šarić je obrazložio zašto ne bi došao u Beograd. "Bila bi to najbolja opcija za moj igrački razvoj, ali nakon takve odluke ne bih se mogao vratiti u rodni grad. Ne bih napravio taj korak", rekao je Šarić.

Košarkaš Zagreba ne vidi budućnost u tom klubu.

"Ne osećam se prevarenim zato što su su obećane jedne stvari, a dogodile se druge. Ne bih osuđivao samo njih, sigurno ima i moje krivice u tome zašto nisam napravio iskorak u svemu", rekao je Dario Šarić.

Šarić razmišlja o odlasku u Cibonu ili Cedevitu.

"Možda mi je Cibona i prva opcija. Trener Mršić o meni govori sve najbolje, obećao mi je i minute, ali mi se čini da Uprava Cibone nije stala iza toga. Ali ako smene trenera opet će biti na meni da se borim za poziciju. Navikao sam da ne možeš verovati ničijim obećanjima nego okrenuti se sebi. Maljković je u Jugoplastici je napravio veliki rezultat s igračima mojih i sličnih godina i to bi mi bio veliki motiv, ali mislim da su Cedevitine ambicije veće. Ukoliko me vide u svom klubu, zašto ne."

Šarić je sa reprezentacijom Hrvatske 2010. godine osvojio Evropsko kadetsko prvenstvo na kome je proglašen za najkorisnijeg igrača sa prosečnim učinkom od čak 24,3 poena, 11,5 skokova i 5,8 asistencija po utakmici. U finalu je protiv Litvanije ostvario tirpl-dabl učinak - 30 poena i 11 skokova i asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve