Nova vest
Košarka

Subota, 23.06.2012.

21:48

EP: Košarkašice izgubile od Poljske

Košarkašice Srbije doživele su novi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenostvo 2013. u Francuskoj.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Reprezentativke Srbije izgubile su u trećem kolu grupe B od Poljske, u Krošnom, rezultatom 76:74(28:20, 21:20, 11:17, 14:19).

Završnica meča bila je krajnje neizvesna pošto je pogotkom četiri sekunde pre kraja poljska košarkašica Martina Koc odlučila pobednika meča.

Za ovaj nivo takmičenja, elitne ženske evropske reprezentativne košarke, suđenje je bilo više nego problematično. Posebno u prvoj i završnoj četvrtini. Veoma brzo Škorić, Mandić i Ana Dabović zaradile su po dve lične greške. Većim delom susreta smo igrali dobro i kontrolisali situaciju na terenu. Poljska je sjajan tim kome smo uspeli da pariramo, odigramo daleko bolje nego na gostovanju na Cetinju. Nesrećno smo primili koš sa istekom vremena. Devojkama je poraz naravno teško pao, ali ova utakmica je veliko ohrabrenje. Nema predaje, idemo dalje“, istakla je Marina Maljković, selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije.

Reprezentativke Srbije gotovo su perfektno započele meč u Krošnu. Posle pet minuta žestokog tempa, agresivne i borbene igre, stekle su dvocifrenu prednost (15:5) i prvu četvrtinu rešile u svoju korist 28:20. Naša selekcija pogodila je deset od prvih 11 šuteva prema košu rivala, imala potpunu kontrolu skoka i čvrsto igrala u odbrani. Međutim, drugi period počeo je serijom Poljske od 10:0 koja je prešla u minimalno vođstvo, ipak, Srbija je na odmor otišla sa prednošću od devet poena 49:40.

Iako je treća četvrtina počela poenima Ane Dabović i Jelene Maksimović za rekordnu prednost 53:40, bio je to najlošiji period igre našeg tima, pa je Poljska ubrzo stigla do izjednačenja. U poslednjoj četvrtini nastavila se loša igra srpskog tzima, pa su domaće košarkašice dva minuta pre kraja imale prednost 71:65. ipak, srpske reprezentativke nisu se predavale i osam sekundi pre kraja meča stigle su do izjednačenja 74:74. Posle tajm - auta Poljakinje su izvele brzu akciju, a Martina Koc je sa poslednjim zvukom sirene uspela da pogodi i donese pobedu svom timu.

Naredni meč ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra protiv Estonije, 27. juna u Kragujevcu.

Izabranice Marine Maljković u drugom kolu su u Smederevu bile bolje od reprezentacije Švajcarske, dok su u prvom kolu izgubile od Crne Gore.

Plasman na Eurobasket 2013 obezbediće po dve ekipe iz svake grupe, pored domaćina Francuske i četiri selekcije koje su se direktno plasirale kao najbolje na prethodnom šampionatu (Hrvatska, Češka, Rusija, Turska) i Velika Britanija (kao domaćin OI).

Poljska: Idčak 17 (3 sk, 6 as), Pietržak, Žot 14, Makovska 4, Valihm 5, Skobel 13, Majevska 5, Losi 2, Peikarska, Gulak, Čomak,
Koc 16 (7 sk).

Srbija: Radočaj 7 (2 sk, 3 as), Mandić 5, Jovanović 9, Krnjić 3, Ivanović, Matić 5, M. Dabović 5, Maksimović 10 (8 sk), Baltić 1, Šaponjić, A. Dabović 27 (5 sk, 4 as), Škorić 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve