Nova vest
Košarka

Subota, 23.06.2012.

15:10

Dvejn Vejd možda propusti Igre

Zvezda novog NBA šampiona Majami Hita Dvejn Vejd mogao bi da propusti Olimpijske igre u Londonu zbog povrede kolena.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Fleš" se tokom celog plej-ofa žalio na bol u levom kolenu, a narednih dana obaviće preglede kako bi utvrdio da li mu je neophodna operacija.

Vejd je odigrao 23 meča u plej-ofu ove sezone, prosečno je postizao 22.8 poena, a u odlučujućem meču protiv Oklahoma Sitija ubacio je 20.

"Moram da odlučim šta je najbolje za moje koleno, jer su moja karijera, i finiš moje karijere ono što je važno meni. Znam da se bliže Olimpijske igre, to je nešto što ne želim da propustim. Ali u isto vreme, moram da donesem veliku odluku. Ako budem morao na operaciju to ću i da uradim. Lojalnost i posvećenost Majami Hitu je na prvom mestu", jasan je Vejd.

On je tokom plej-of serije sa Indijanom išao na drenažu kolena, koja mu je omogućila da igra do kraja sezone.

"Na osnovu kratkih razgovorima sa doktorom u tom period mislim da bi neka vrsta čišćenja bilo dovoljno. A s obzirom na ranije iskustvo posle toga bi mi bio potreban određeni period za oporavak. Želim da budem siguran da ću da se potpuno i dobro oopravim, ne kao posle prošle operacije konela".

Vejd je u maju 2007. operisao levo koleno, a sledeće godine predvodio je SAD do zlata na Igrama u Pekingu prosečno postizavši 16 poena iako je u svih osam mečeva ulazio kao rezerva.

Tim SAD-a će pripreme za Igre u Londonu početi 6. jula u Las Vegasu gde će 12. igrati protiv Dominikanske republike. Nakon toga 13. idu u Vašington (protiv Brazila 16. jula), već 17. biće u Mančesteru (19. protiv Velike Britanije), a tri dana kasnije u Barseloni (22. protiv Argentine, 24. protiv Španije).

Olimpijske igre počinju 27. jula, a prvi meč SAD će odigrati dva dana kasnije protiv Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve