Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.06.2012.

13:19

Ivković: Micov zaslužuje mesto

Selektor Srbije Dušan Ivković priznao je da je imao pogrešne informacije u vezi sa povredom Vladimira Micova.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ivković je, takođe, istakao da takav igrač zaslužuje da se nađe na spisku kandidata za učešće u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine.

Košarkaš Kantua nije se našao na spisku zbog navodno teške povrede ligamenata, iako je igrao u završnici sezone.

Potkrala se greška na širem spisku, imao sam ozbiljne informacije da je Micov teže povređen i da su u pitanju ligamenti. Razgovarao sam sa njim, on bi u četvrtak trebalo da dođe u Beograd i napravićemo jedan sastanak. To je moj propust, verovatno sam bio opterećen obavezama u Olimpijakosu u završnici sezone”, rekao je Ivković novinarima u “Kući košarke” u Beogradu.

Ivković je istakao da igrač kao što je Micov zaslužuje mesto na spisku nacionalnog tima.

Možda me je od svih igrača ove sezone najprijatnije iznanadio Micov, koji je pokazao da je sazreo kroz utakmice Evrolige”, dodao je Ivković.

Selektor je rekao da Srbiju čeka naporan posao u predstojećim kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ovaj ciklus neće biti ni naivan ni lak, trajaće dugo i igra se deset utakmica. Neke ekipe poznajemo bolje, neke slabije, ali rano je još za pojedinačne analize protivnika”, rekao je Ivković.

Ivković je potvrdio da će skraćeni spisak od 18 igrača saopštiti sledećeg četvrtka.

Upitan da prokomentarsiše promenu sistemu takmičenja u Evroligi, odnosno činjenicu da će srpski timovi samo kroz regionalnu ABA ligu imati prohodnost u Evropu, Ivković je rekao:

Insistirao sam na našoj jakoj nacionalnoj ligi, a u ovom momentu naša liga je Jadranska. Jedino kroz to takmičenje možemo do Evrope, čini mi se da kako vreme bude odmicalo da će biti sve manje prostora za nacionalne lige, a samim tim i za razvoj mladih igrača. Pitanje je da li bi došli ovu situaciju da smo se izborili za jaku srpsku ligu sa deset klubova”, kazao je Ivković.

Selektor je rekao da će povećanja broja reprezentacija na Evropskim prvenstvima sa 16 na 24 doneti probleme svim selekcijama.

Biće dosta problema sa povredama igrača, cela stvar će se slomiti na nacionalnim timovima. Mnogo bolje bi bilo da postoji A i B takmičenje. Ove novine su više marketinški potez, ali ne zbog povećanja zarade, već zbog lobiranja i želje da se obezbede određeni glasovi”, objasnio je Ivković.

Ivković je rekao da je Olimpijakos napustio zato što je sa timom iz Pireja osvojio Evroligu i grčko prvenstvo.

Postojala je želja da se saradnja nastavi, ali sam doneo odluku da to ne činimo, iako smo imali sjajne odnose. Ovog momenta ne želim da pregovaram ni sa jednim klubom i sigurno je da ću ovog leta raditi samo sa reprezentacijom”, zaključio je Ivković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve