Nova vest
Košarka

Petak, 15.06.2012.

09:33

Košarkašice izvređane na Cetinju

Na utakmicu košarkašica Crne Gore i Srbije, odigranoj u sredu na Cetinju, bačena je senka mržnje nacionalističkim skandiranjem navijača.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pogrdno skandiranje, kojem ne bi smelo da bude mesta na sportskim borilištima, čulo se u prvom poluvremenu utakmice.

Manja grupa navijača uzvikivala je dobro poznate parole: ”Srbe na vrbe”, ”Ubij, zakolji da Srbin ne postoji” i slično.

Povodom tog incidenta nije se oglasio niko iz Košarkaškog saveza i zvaničnika Crne Gore, a mediji kao da su celu stvar ignorisali.

Iz Košarkaškog saveza Srbije jasnu poruku je poslao potpredsednik za takmičenje Dejan Tomašević, koji je bio na meču kao vođa puta srpske ekspedicije.

Bio sam na ovoj utakmici, kao što sam i na svakom duelu Partizana i Crvene zvezde. Skoro da se atmosfera i prizvuk mržnje ne razlikuje. To što sam video i čuo na Cetinju, viđam i slušam, u sličnoj ili različitoj nijansi tonova, i na mečevima dva najveća srpska kluba. I onda posle derbija se Partizan ili Zvezda zahvaljuju svojim pristalicama na sjajnoj podršci. O čemu mi da pričamo. Kao igrač sam milion puta bio lično na meti navijača, gde se celu utakmicu vređa kompletna porodica i niko nikada nije konkretnije reagovao“, rekao je Tomašević.

Nekadašnji igrač Zvezde, Partizana i vrhunski reprezentativac, sada je jedan od čelnika KSS i za „Novosti“ je pričao o detalju sa Cetinja, koji vređa svakog normalnog čoveka.

Danas se vređaju srpski reoprezentativac Mačvan, nekadašnji selektor Pešić, pa Gurović, Dule Vujošević i mnogi drugi, i to na najprizemniji način. Živimo u vremenu opšteg haosa, gde uopšte nije postalo nenormalno da se nasred Cetinja čuje skandiranje: ”Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji”. Nasred Cetinja?! Sve ružno danas je postalo lepo, sve nenormalno i nemoralno je pobedilo lepo i normalno“, dodao je Tomašević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve