Nova vest
Košarka

Petak, 08.06.2012.

19:57

Trijumf Zvezde u prepunom Pioniru

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 68:56 (21:15, 21:13, 14:20, 12:8) u drugoj utakmici finalne serije plej-ofa Superlige pred svojim navijačima.

Izvor:

Autor:

Default images

Zvezda je stigla do prve pobede nad Partizanom ove sezone pošto je vodila tokom većeg dela meča.

Partizan je prišao na -3 (58:55) u finišu, ali je trojkom Save Lešića dva minuta pre kraja potvrđena zaslužena pobeda "crveno-belih". Finalna serija se igra na tri pobede, a treća utakmica je na programu u utorak 12. juna.

Ovo je prva pobede Crvene zvezde nad Partizanom posle dve i po godine i prvi poraz trenera Partizana Jovanovića u mečevima sa Zvezdom.

Nabolji u pobedničkom timu je bio Omar Tomas sa 18 poena (6/9 za dva, 1/2 za tri) i sedam skokova. Amerikanac je jedini imao dvocifren poenterski učinak. Sava Lešić je postigao 8 poena (4sk), a Mile Ilić (8sk), Nemanja Nedović (2/2 za dva, 3/4 za jedan) i Andreja Milutinović (5sk) po sedam.

U ekipi Partizana najbolji je bio Miroslav Raduljica sa 17 poena i 7 skokova, dok su po 10 poena postigli Vladimir Lučić (0/4 za tri) i Dragan Milosavljević (2/5 za tri).

Partizan je ubacio samo tri trojke iz 25 pokušaja, Zvezda jednu više iz 17 pokušaja. Zvezda je potpuno nadskočila Partizan (35:22) i to jedan od razloga pobede tima Svetislava Pešića.

Meč u prepunoj hali "Pionir" posmatrali su reprezentativci Srbije Miloš Teodosić i Marko Kešelj, kao i Milan Gurović, Nemanja Bjelica, Vladimir Radmanović, Miloš Ninković, Igor Butulija... Uoči utakmice minutom ćutanja je odata počast preminulom veslaču Smedereva Nemanji Nešiću.

Crvena zvezda je tokom celog meča imala veliku podršku svojih navjiača sa tribina Pionira koji je bio "obojen" u crveno-bele boje.

Uvek raspoložen kada igra protiv Crvene zvezde Dragan Milosavljević je trojkom otvario utakmicu. Petar Popović je pogodio jednu slobodno bacanje na drugoj strani, ali je loptu u napadu uhvatio Omar Tomas.

U narednom napadu Partizana Raduljica je poentirao pod košem, zatim je na drugoj strani i Petar Popović postigao prvi koš iz igre. Milosavljević je ubacio nove poene polaganjem uz faul, a zatim je i Andreja Milutnović postigao prve poene za 7:5 u trećem minutu.

Za razliku od prve utakmice kada je Partizan u prvoj deonici stigao do dvocifrene prednosti, u uvodnim minutima druge utakmice rezultat je bio izjednačen.

Zvezda je prvi put na meču povela u petom minutu sa 9:8. Vladimir Lučić je promašio trojku, na drugoj strani je Popović pogodio. Zatim je posle izgubljene lopte „crno-belih“ Milutinović istrčao u kontru, ali ga je faulirao Bertrans. Bek Zvezde je bio precizan sa linije penala za 11:8.
Ređali su se neuspešni napadi oba tima u naredna dva minuta. Posle koša Mačvana Partizan je izjednačio rezultat - 14:14, ali je onda usledila serija Zvezde 7:0 (Tomas, Radivojević, trojka Lazića).

Seriju Zvezde košem sa penala prekinuo je Marko Čakarević. U narednom napadu Džejms je ukrao loptu Čoviću, ali ga je Nedović na sjajan način sprečio da postigne koš iz kontranapada.

Na početku druge četvrtine Danilo Anđušić je smanjio prenost Zvezde na četiri poena – 21:17. Međutim usledili su poeni Nedovića i iz teške pozicije Omarat Tomasa za prvu dvocifrenu prednost Zvezde na meču – 27:17. Trener Partizana je posle koša Tomasa zatražio tajm-aut.

Seriju Crvene zvezde sa četiri poena u nizu prekinuo je Miroslav Raduljica, ali je na drugoj strani Popović održao Zvezdu na +9.

Posle nepotrebnog faula Popovića nad Raduljicom, trener Zvezde Svetislav Pešić je zatražio tajm-aut. Posle minuta odmora Raduljica je promašio oba penala.

Druga polovina druge deonice je u potpunosti pripala Zvezdi. Amerikanac Dominik Džejm je šutirao 0/4, a posle njegovog namernog faula nad Nedovićem Zvezda je stigla i do rekordnih +14 na kraju prvog poluvremena.

Jedini raspoložen igrač u timu Partizana u prvom poluvremenu bio je Miroslav Raduljica koji je postigao skoro polovinu poena svog tima - 12. Posle 20 minuta igre dvocifren učinak u crveno-belom dresu imao je Omar Tomas - 10.

„Crveno-beli“ su u prvih pet minuta drugog poluvremena ubacili samo jedan koš iz igre. Ipak posle poena Petra Popovića i Milutinovića Zvezda je „vratila“ +10 – 49:39.

Zvezda je uspevala da održi prednost veću od osam poena do kraja treće deonice. U timu Partizana se razigrao Milan Mačvan koji je povremeno igrao i na poziciji centra i pogodio jednu trojku iz velike udaljenosti. Zvezda je uglavnom pogođala pod košem preko Ilića, Tomasa i Subotića. Na kraju treće četvrtine koju je Partizan dobio sa 20:14 "crveno-beli" su imali +8 - 56:48.

Kao na početku utakmice i u prvom minutu drugog poluvremena Dragan Milosavaljević je ubacio trojku. Partizan je posle nekoliko promašaja u napadu vezao šest poena (Raduljica i Lučić) i u 25. minutu prišao na -6 (45:39).

Crvena zvezda je loša odigrala i tokom prvih pet minuta poslednje četvrtine, a koš iz igre je u postigao samo Omar Tomas. U 33. minutu Dominik Džejms je nezgodno doskočio i onda se uhvatio za članak. Sudija je prekinuo meč, a Amerikanac je zbog povrede napustio teren.

Protiv u većem delu poslednje četvrtine "izgubljene" Crvene zvezde Partizan je posle poena Lučića uspeo da priđe na -3 (58:55), ali je onda Sava Lešić ubacio trojku za +6.

Usledio je promašaj Raduljice i poeni Tomasa kojima je utakmica prelomljena. Konačan rezultat 68:56 postavio je poenima sa penala upravo Sava Lešić.

Crvena zvezda: Čović 1, Ilić 7, Lazić 3, Nedović 7, Lešić 6, Subotić 2, Radivojević 5, Nikolić, Tomas 18, Milutinović 7, B. Popović 4, P. Popović 6.
Partizan: Kecman 2, Raduljica 17, Lučić 10, Milosavljević 10, Bešović, Božić 1, Ccakarević 4, Džejms 5, Mačvan 5, Djekić, Andjušić 2, Bertans.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

180 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve