Nova vest
Košarka

Petak, 08.06.2012.

15:20

Grujin: Zašto baš Zvezda?

Predsednik Radnički Ivan Grujin rekao je da Kragujevčanima nije jasno po kom osnovu je Crvena zvezda zaslužila mesto u kvalifikacijama za Evrokup.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Grujin je, ipak, rekao da će taj klub poštovati odluku regionalne ABA lige da ’crveno-belima’ dodeli to mesto.

Skupština regionalne lige jednoglasno je odlučila da podrži Zvezdu u njenim pokušajima da stekne pravo igranja u kvalifikacijama u Evrokup, iako je Radnički sezonu završio na osmom mestu, dve pozicije ispred ’crveno-belih’.

Nije nam jasno po kojem je kriterijumu predložena Zvezda, slabije plasirana od Radničkog u poslednjoj sezoni. Nismo zadovoljni tom odlukom ali, poštovaćemo je svesni svog statusa na Jadranu. Ovakav potez biće nam dodatni podstrek da u narednoj sezoni, za koju se već spremamo, rezultatski dođemo do pozicije koja vodi u evropsko takmičenje“, rekao je Grujin.

Do situacije da Zvezda dobije mesto u kvalifikacijama za Evrokup došlo je pošto je Široki odustao od evropskog takmičenja, a Kragujevčani, iako bolje plasirani, preskočeni u dodeli upražnjenog mesta.

Nas niko nije kontaktirao, ni pre, niti posle Skupštine u Ljubljani. Iskreno, nadali smo se da ćemo dobiti pozivnicu da učestvujemo u kvalifikacijama. To bi bilo priznanje za naš rad u prethodne tri godine, ali i status stabilnog ABA ligaša“, rekao je Grujin.

Grujin je dodao da Kragujevčani ne žele da zavise od bilo čijeg odustajanja, kao i da nije potrebna milostinja bilo koje instance ili ljudi koji donose odluke. Grujin je pojasnio poziciju svog kluba u Jadranskoj ligi i rekao da je Radnički samo učesnik, koji nema svoje mesto u Skupštini lige i mogućnost donošenja odluka.

Da ne bude nejasnoća, mi nismo vlasnici akcija ove lige. Već sada mogu da najavim da ćemo posle četvrte sezone u ABA ligi, sa još boljim rezultatima za koje se spremamo, posećenošću naše dvorane, koja se uvećava iz sezone u sezonu, a naposletku i zbog popularnosti košarke u Šumadiji, imati još snažnije argumente da zatražimo od čelnika lige da i kragujevački Radnički postane član Skupštine“, rekao je Grujin.

Posle Skupštine, koja je održana u četvrtak, poznati su i svi učesnici za narednu sezonu, a to su: Partizan, Radnički i Crvena zvezda iz Srbije, Olimpija i Krka iz Slovenije, Cedevita, Cibona, Split i Zadar iz Hrvatske, Široki i Igokea iz BiH, Budućnost iz Crne Gore, MZT iz Makedonije i mađarski Solnok, koji menja Makabi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve