Nova vest
Košarka

Petak, 08.06.2012.

10:21

Partizan blizu dobijanja A licence

Košarkaški klub Partizan uz Spartak iz Sankt Peterburga favorit je za dobijanje A licence Evrolige, prenose Večernje novosti, pozivajući se na izvore u Španiji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Konačna odluka biće doneta na Bordu Evrolige, koji je zakazan za 20. jun, a jedna A licenca je slobodna pošto je oduzeta Lotomatici.

Španci su, inače, počeli istraživanje oko A licence zbog Valensije, ali su saznali da taj klub neće biti u odabranom društvu, jer su ispred nje ‘crno-beli’, čiji su aduti fenomenalni rezultati poslednjih godina, dok Rusi na svojoj strani imaju finansije.

Stvarno ne znamo ništa o tome. Zvanične informacije imaćemo posle Borda lige 20. juna ili 5. jula na stastanku evroligaša, dan pre žreba”, rekao je Mlađan Šilobad, poslovni direktor ’crno-belih’ kojeg je ranije iskustvo i oko A licence naučilo opreznosti kada su u pitanju nezvanične informacije.

Da se nešto sprema indirektno je potvrdio i Danko Radić, sportski direktor ABA lige, koji je izrazio strah da bi regionalno takmičenje od sledeće godine moglo da dobije samo jedno direktno mesto u Evroligi, umesto tri koliko sada ima, ili 2+1 koliko se nedavno pojavila kao opcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve