Nova vest
Košarka

Petak, 08.06.2012.

08:22

LeBron sa 45p doneo majstoricu Hitu

Košarkaši Majamija pobedili su Boston sa 98:79 u šestoj utakmici finalne serije ’Istoka’, pa će majstorica odlučivati o drugom učesniku velikog NBA finala.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tim sa Floride je u seriji sa Seltiksima vodio sa 2-0, da bi Boston preokrenuo i došao do 3-2, ali je izjednačenje Majamiju doneo sjajni Lebron Džejms.

Džejms, kojeg mnogi prozivaju da nije igrač za završnice, meč je završio sa 45 poena i 15 skokova, pa su svi ostali igrači ostali u njegovoj senci.

Ipak, bolji od ostalih bio je Dvejn Vejd sa 17 poena, dok se u poraženom timu istakao Radžon Rondo sa 21 poenom i deset asistencija. Sa po 12 poena meč su završili Pol Pirs i Brendon Bes. Srpski košarkaš Saša Pavlović na terenu je proveo četiri i po minuta na terenu i zabeležio jedan skok.

Lebron je u noći između četvrtka i petka izjednačio svoj rekord karijere u plej-ofu, a ujedno je pružio jednu od najboljih partija u novijoj istoriji doigravanja, pošto je bio veoma dominantan. To se videlo još u prvom poluvremenu, kada je igrao kao da je igrao u potpuno drugoj dimenziji od ostalih igrača, o čemu govori i podatak da je 30 od 45 poena postigao upravo tada.

MVP regularnog dela sezone tako se postarao da sedma utakmica finala Istočne konferencije bude odigrana, a ona se igra u noći između subote i nedelje u Majamiju.

Pobednika te serije u velikom finalu čeka Oklahoma, koja je u borbi za titulu najboljeg tima na ’Zapadu’ sa 4-2 pobedila San Antonio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve