Nova vest
Košarka

Subota, 26.05.2012.

17:19

Decenija od Orijeve trojke Kingsima

Na današnji dan pre deset godina u "Stejples centru" Los Anđeles Lejkersi i Sakremanto Kingsi igrali su četvrtu utakmicu finala plej-ofa Zapadne konferencije.

Izvor:

Autor:

Default images

Kingsi su sa Divcem i Stojakvoićem u startnoj petorci u sezoni 2001/02. bili najbliži velikom finalu NBA lige, a košarkaška Srbija je bila budna i navijala za Vebera, Bibija, Kristija, Turkoglua...

Sakramento je na poćetku finalne serije Zapada poražen u prvoj utakmici u svojoj "ARKO areni", ali je zatim vezao dve pobede i stotinke su ga delile od treće pobede koje bi timu Rika Adelmana obezbedile dve meč lopte za ulazak u veliko finale.

Lejkersi su u ćetvrtoj utakmici imali su dva poena minusa (99:97) i poslednji napad. Kobe Brajant je krenuo na ulaz ali je promašio, loptu je uhvatio O’Nil ali ni on nije bio uspešan.

Vlade Divac je izboksovao je loptu iz reketa, delovalo je da više nema vremena, ali na pravom mestu našao se Robert Ori koji je pogodio trojku za pobedu Lejkersa 100:99.



Kingsi međutim nisu pali posle ovog poraza, nastavili su sa sjajnim partijama i imali su priliku da u sedmoj utakmici dođu do velikog finala i verovatno i titule. Međutim, sedmi meč dobili su Lejkersi u produžetku i kasnije su bez ikakvih problema osvojili i titulu.

U `Temi` Alekse Gutovića se možete prisetiti 10 najboljih poteza u istoriji NBA plej-ofa, dok u `Temi` Saše Ozmo možete pročitati jedan osvrt na blistavu karijeru Predraga Stojakovića, koji je decembra prošle godini odlučio da završi profesionalnu košarkašku karijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve