Nova vest
Košarka

Petak, 25.05.2012.

09:28

Žurnal: Srbija ostaje bez Evrolige?

Nedavno je izgledalo da bi Srbija uskoro mogla da ima dva predstavnika u Evroligi, ali sada postoji šansa da ostane i bez ijednog kluba, prenosi „Žurnal“.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pre nekoliko meseci Partizan je bio na korak od A licence, a dobijanje iste doprinelo bi tome da drugi klub iz Srbije dođe do mesta u kvalifikacijama za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.

Ipak, kako prenosi „Žurnal“, Evroligin bord na sastanku u junu na dnevnom redu će imati i predlog da regionalna ABA liga liga umesto tri predstavnika koja direktno ulaze u takmičenje ubuduće ima dva, a da treći igra kvalifikacije.

Ukoliko bi to bilo primenjeno već ove godine, direktno bi se u Evroligu plasirali Cedevita i Partizan, dok bi Olimpija, koja je bila šesta, igrala kvalifikacija. To ujedno znači da bi u slučaju da nijedan srpski tim ne bude u vrhu regionalnog takmičenja naredne sezone, sledeće godine naša zemlja možda ne bi imala predstavnika u Evroligi, pošto su kvalifikacija velika lutrija.

Čelnici Evrolige su se na takav korak odlučili da bi otvorili prostor za predstavnika regionalne VTB lige, u kojoj, između ostalih, igraju ruski i ukrajinski klubovi, ali i moguć ulazak jednog kluba iz Velike Britanije. Naravno, to još uvek nije sigurno, a predstavnici regionalne ABA lige mogu da ulože protest na sastanku borda narednog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve