Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.05.2012.

22:47

Sijena na +35 na startu plej-ofa

Košarkaši Sasarija i Montepaski Sijene ostvarili su pobede u prvim utakmicama četvrtfinalnih serija italijanske Serije A.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Montepaski je na svom terenu ‘razbio’ Vareze sa 92:57 (bez povređenog Rakočevića), a Sasari je takođe na svom parketu bio bolji od Virtusa iz Bolonje sa 81:72 (Plisnić 11).

U petak počinju serije Armani džins Milano – Venecija i Kantu – Skavolini.

Montepaski je prvu četvrtinu protiv Varezea dobio sa neverovatnih 30:5, pa je ostatak meča bio samo formalnost. Dejvid Andersen predvodio je domaće sa 17 poena i 5 skokova, Rimantas Kaukenas ubacio je 14, a Kšištof Lavrinovič 12 poena. Po 11 poena za Vareze ubacili su Kangur i Dijavara.

Srpski internacionalac Igor Rakočević na svom Tviter profilu napisao je da oporavak ide po planu i da će uskoro biti maksimalno spreman.

Najbolji u pobedi Sasarija bio je Drejk Diner sa 26 poena (5-11 za tri), Toni Izli i Trevis Diner upisali su po 15, a Vanja Plisnić imao je 11 poena (5-9 iz igre za 28 min) i 2 skoka.

Za Virtus je Peteri Koponen postigao 19, a Kris Daglas-Roberts 18 poena.

Druge utakmice igraju se u subotu, domaćini će biti isti kao u prvim mečevima, a u polufinale idu timovi koji ostvare tri pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve