Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.05.2012.

08:50

Oklahoma na 2-0, brejk Seltiksa

Protekle noći u NBA ligi odigrane su dve utakmice, a trijumfe su zabeležili Oklahoma i Boston.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tanderi su sa 77:75 pobedili Los Anđeles Lejkerse i pred selidbu serije u ‘grad anđela’ došli do prednosti od 2-0 u polufinalu ‘Zapada’.

Na ‘Istoku’, Boston je sa 107:91 slavio protiv Filadelfije na gostovanju i tako poveo sa 2-1 u seriji. Naredne utakmice u obe serije igraju se u noći između petka i subote.

Posle ubedljivog trijumfa u prvom meču serije, Tanderi su imali teži put do druge pobede, ali su zasluženo slavili. Vođstvo od 2-0 u seriji Oklahomi doneo je Kevin Durent, koji je bio strelac pobedonosnog koša, ali i najbolji igrač domaćeg tima sa 22 poena i sedam skokova. Rasel Vestbruk dodao je 15 poena, dok je Džejms Harden upisao dva manje. Kod Lejkersa, po 20 poena postigli su Endru Bajnam i Kobi Brajant, dok se istakao i Pau Gasol sa 14 poena i 11 skokova.



U Filadelfiji, Boston je vratio brejk, koji su 76ersi napravili u drugom meču, i tako poveo sa 2-1 u seriji. Prve dve utakmice odlučio je samo jedan poen, ali su ovoga puta Seltiksi bili ubedljivi, zahvaljujući Kevinu Garnetu sa 27 poena i 13 skokova, i Polu Pirsu, koji je upisao 24 poena. Odličan je bio i Radžon Rondo sa 23 poena i 14 asistencija, dok je kod Filadelfije najbolji bio Tadeus Jang sa 22 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve