Nova vest
Košarka

Sreda, 09.05.2012.

14:27

67.100$ za Brajantovu masku

Zaštitna maska koju je Kobi Brajant nosio na 11 mečeva u februaru i martu prodata je na dobrotvornoj aukciji za 67.100 dolara.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Brajant je masku nosio pošto mu je Dvejn Vejd slomio nos na "All Star" meču u Orlandu, a sav prihod ići će u dobrotvornu organizaciju "Porodica Kobija i Vanese Brajant".

Početna cena zaštitne maske bila je svega 250$, a do konačne cifre stiglo se posle 129 pojedinačnih ponuda. Brajant se takođe potpisao na masku pre aukcije.

Organizacije porodice Brajant uglavnom se bavi pomaganjem beskućnika u Los Anđelesu gde oko 50.000 ljudi živi na ulicama ovog "bogatog" grada, a procenjuje sa da je oko 7-10 hiljada beskućnika mlađe od 24 godine.

Dok je nosio pomenutu masku, Brajant je prosečno postizao 31.1 poen po meču, a na utakmici sa Minesota Timbervulvsima dostigao je cifru od 29.000 postignutih poena u NBA karijeri.

Kobi je istakao da se "osećao kao u sauni" dok je nosio masku tokom utakmica, a još u martu se šalio da će je ponuditi na aukciju kako bi video "da li je iko dovoljno glup da kupi znojavu masku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve