Nova vest
Košarka

Petak, 04.05.2012.

08:24

Majami i Oklahoma na 3-0

Protekle noći u NBA ligi Oklahoma i Majami su došli na korak od plasmana u polufinala konferencija.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Na ’Zapadu’, Tanderi su slavili sa 95:79 i tako poveli sa 3-0 protiv aktuelnog šampiona Dalasa.

Istu prednost sada ima i tim sa Floride, koji je u Njujorku pobedio Nikse sa 87:70.

Posle dva trijumfa u Oklahoma Sitiju, Tanderi su u Dalasu nastavili gde su stali na svom terenu, a predvodio ih je sjajni Kevin Durent, koji je postigao 31 poen. Veliku pomoć Durent je imao u Raselu Vestbruku, koji je dodao 20 poena, dok se istakao i Serž Ibaka sa deset poena i 11 skokova.

S druge strane, Maveriksi, aktuelni šampioni, su došli na korak od eliminacije. Najbolji kod njih bio je Dirk Novicki sa 17 poena i devet skokova, dok je Džejson Kid dodao 12 poena.



U Njujorku, Niksi su vodili na poluvremenu sa četiri poena, imali su priliku da i sa većom prednošću odu na odmor, ali je Majami zahvaljujući Lebronu Džejmsu preokrenuo stvari u korist Hita. Tim sa Floride na kraju je zabeležio ubedljiv trijumf, a Džejms je meč završio sa 32 poena i osam skokova, dok je Dvejn Vejd postigao 20 poena, jedan više od Marija Čalmersa.

U timu Niksa, Karmelo Entoni je postigao 22 poena i imao osam skokova, dok se istakao i Tajson Čendler sa deset poena i 15 skokova.



Serija između Oklahome i Dalasa nastavlja se u noći između subote i nedelje, a Majamija i Njujorka dan kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve