Nova vest
Košarka

Petak, 27.04.2012.

13:00

Džordanov Šarlot najgori u istoriji

Ekipa Šarlot Bobketsa okončala je skraćenu regularnu sezonu sa skorom 7-59 čime je postala tim sa najgorim skorom u istoriji NBA lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Bobketsi u poslednjem meču regularnog dela nisu uspeli da pobede čak ni drugi tim Njujork Niksa (bez Entonija, Čendlera, Dejvisa), pa su posle poraza od 104:84 na svom parketu ušli u istoriju.

Nesrećne Bobketse, koji su sezonu završili sa 23 uzastopna poraza, predvodio je Džerald Henderson sa 21 poenom. Šarlot je sa samo sedam trijumfa i 59 poraza imao mizeran procenat uspešnosti od 10,6 čime je oborio rekord Filadelfija 76ersa star 39 godine (11% u sezoni 1972/1973, 9 pobeda i 73 poraza).

Bobketsi su u poslednjem meču sezone parirali Njujorčanima u prvom poluvremenu, dva puta su vodili, a na pauzi između druge i treće četvrtine imali su 46:44. Međutim, u nastavku je uspedila katastrofa koji je iz lože gledao vlasnik tima, legendarni Majkl Džordan.

"Otkako sam vlasnik ovog tima pokušavali smo da napravimo neke pozitivne poteze sa poslovne strane. Morali smo da donesemo neke te[ke odluke i odreknemo se talenta. Ove godine talenat koji smo imali nije se pokayao, ali to ne znači da ću okrenuti leđa ovom planu", rekao je Džordan.

Džej Ar Smit postigao je 22 poena, a Amare Stodemajer 21 za samo dve četvrtine na parketu za Nikse koji su se 'odlepili' u drugom poluvremenu i stigli do sedmog mesta na Istoku, pa će u prvoj rundi plejofa igrati protiv Majajmi Hita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve