Nova vest
Košarka

Četvrtak, 19.04.2012.

12:50

Košarkaši Jagodine ušli u KLS

Posle fudbalera i rukometašica, koji se takmiče u superligi Srbije, Jagodina je dobila i prvoligaša u košarci.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Košarkaši Jagodine plasirali su se u Košarkašku ligu Srbije, što je najveći uspeh u istoriji tog kluba, rečeno je na svečanom prijemu košarkaša i rukovodstva u Skupštini grada.

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, uz čestitke na uspehu, istakao je da će košarkaši biti nagrađeni sa po dve prosečne plate.

Ovo je veliki dan za Jagodinu, potvrda naših zalaganja i ulaganja u razvoj sporta i potvrda da se u ovom gradu može realizovati sve, ako se hoće”, rekao je Marković i istakao da će se voditi računa o stvaranju baze igrača za klub.

Palma je podsetio da u svim školama postoje sportski tereni i poručio da će zadužiti učitelje i profesore da forsiraju đake da se bave tim, i drugim sportovima.

Predsednik košarkaškog kluba Jagodina Ivica Stevanović istakao je da tog uspeha nebi bilo bez pomoći Sportskog saveza grada, Skupštine grada i gradonačelnika Markovića.

Krenuli smo 2007. godine od najnižeg ranga takmičenja i došli do najvišeg. Nema vremena za slavlje, jer već razmišljamo o narednom takmičenju”, naveo je Stevanović.

Trener Jagodine Aleksandar Icić ocenio je da je plasman u Košarkašku ligu Srbije veliki uspeh, kojim je ispunjen san svih generacija koje su se bavile košarkom u Jagodini.

Kapiten kluba Nikola Vujčić podsetio je da je na početku sezone ekipi išlo loše, sve do dolaska trenera Icića.

Dolaskom Ristića sve se promenilo, stvorena je dobra atmosfera i uspeh je morao doći”, rekao je Vujčić i istakao da ih u novom rangu takmičenja očekuje velika borba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve