Nova vest
Košarka

Sreda, 14.03.2012.

17:08

NBA: Elis i Bogut promenili sredinu

Uprava Golden Stejta trejdovala je Montu Elisa i još dvojicu igrača u zamenu za Endrjua Boguta i Stivena Džeksona iz Milvokija.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Voriorsi su uz Elisa u Milvoki poslali Ekpea Udoha i povređenog centra Kvamea Brauna, kao deo trejda za Boguta, talentovanog, ali često povređenog centra.

Bogut nije igrao još od 25. januara, kada se povredio na meču sa Hjustonom. Generalni menadžer Džon Hemond je želeo da što pre zameni Boguta, ali i problematičnog Džeksona, koga su pre toga neuspešno pokušali da proslede Orlandu.

Džekson je četiri godine proveo u Voriorsima i 2007. godine ih odveo u drugu rundu plejofa, ali je na startu sezone 2009/2010. zatražio da bude trejdovan, pa je prešao u Šarlot.

Elis igra sezonu karijere, a trenutnu je lider Voriorsa sa prosečno 21.9 poena, i 6 asistencija po meču.

Novi menadžer Golden Stejta Mark Džekson je garantovao da će klub igrati u plejofu ove sezone, ali će to bez Elisa i sa povređenim Bogutom biti mnogo teško (oni su zajedno draftovani 2005. godine, Bogut je bio prvi, a Elis 40. pik).

"Uzbuđeni smo što smo u klub doveli igrača kao što je Bogut koji je jedan od najboljih NBA centara. Doneće nam čvrstinu i pomoći u lakšem postizanju poena, te u obrambenom skoku gde se njegovo prisustvo najviše oseća. Takav igrač nam je nedostajao poslednjih nekoliko sezona kako bi napravili neki bolji rezultat i sigurno je da će Endrju biti ključan faktor razvoja našeg kluba. A dobili smo i Džeksona, iskusnog veterana koji zna da se postavi u svakoj situaciji na parketu. Loše je što smo izgubili nekoliko bitnih igrača, pre svih Montu Elisa, alfu i omegu našeg tima", rekao je zadovoljni generalni menadžer Golden Stejta Leri Rajli.

Međutim, na Bogutovu pomoć Voriorsi će morati da sačekaju do sledeće sezone pošto se on povredio već posle 12. utakmica u ovoj skraćenoj sezoni. Australijanac je do tog momenta imao prosek od 11.3p, 8.3sk i 2.6as po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve