Nova vest
Košarka

Utorak, 21.02.2012.

23:46

EK: Počeo rasplet Top 16 faze

Posle utakmica petog kola Top 16 faze Evrokupa dalji plasman su obezbedili Spartak, Donjeck, Valensija i Himki.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Od svih srpskih košarkaša koji su bili na terenu u utorak najbolju partiju pružio je Vule Avdalović u pobedi Donjecka nad Asvelom sa 93:87.

Avdalović je na parketu proveo 25 minuta i postigao je 15 poena, imao pet skokova i tri asistencije, dok je Ivan Radenović meč završio sa osam poena i sedam skokova.

Najbolji u njihovom timu bio je Darnel Džekson sa 20 poena, dok se sa druge strane istakao Edvin Džekson sa 26 poena, dok je Dižon Tompson dodao tri manje.

U drugom meču te grupe, Himki je pobedio Aris sa 88:72, i tako i on obezbedio dalji plasman.

U grupi I, Riga je slavila protiv Nimburka sa 84:80, dok je Valensija pobedila Gravelin sa 79:61. U pobedničkom timu Stefan Marković je proveo 19 minuta na terenu, ali je bio bez poena i zabeležio je tri skoka i pet asistencija. U njegovom timu istakao se Serhij Liščuk sa 14 poena.

Spartak je i protiv Budućosti nastavio svoj trijumfalni niz, pošto je slavio sa 70:64. U drugom meču grupe K, Krka je slavila protiv Banvita sa 78:73.U timu iz Novog Mesta postigao pet poena za 15 minuta, dok je najbolji bio Jure Balažič sa 23 poena.

U grupi L, u duelu srpskih trenera, Lokomotiva iz Kubana Božidara Maljkovića pobedila je sa 82:78 Lijetuvos Ritas, koji sa klupe vodi Aleksandar Džikić. U poraženom timu, Aleksandar Rašić je postigao sedam poena i imao tri skoka za 22 minuta u igri. Poraz je doživeo Beneton Aleksandra Đorđevića od Albe, sa 83:74. U nemačkom timu, Marko Simonović postigao je deset poena, uz tri skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve