Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.12.2011.

21:16

Glavom "blokirao" LeBrona Džejmsa

Majami Hit se tek u trećoj utakmici nove NBA sezone namučio, ali je uspeo da pobedi Šarlot Bobketse. Ali, glavni detalj meča bio je jedan previd sudija.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

U sred žestoke borbe u finišu meča, u trenutku kada se lomio rezultat, LeBron Džejms je žestokom zakucavanjem postigao koš, ali on nije priznat.

Naime, lopta se odmah nakon prolaska kroz obruč odbila od glavu Džeralda Hendersona i vratila nazad, a sudije nisu videle da je već bila u mrežici. Koš na kraju nije priznat, a Bobketsi su poentirali u sledećem napadu.



Ipak, Majami je u neizvesnoj završnici pobedio 96:95, zahvaljujući košu Dvejna Vejda tri sekunde pre kraja. Majami Hit ima tri pobede, a Šarlot Bobketsi skor 1-1.

Džejms je napravno bio pvi strelac tima sa 35 poena (13/23 iz igre) uz 6 skokova i 7 asistencija. Sjajan je bio Kris Boš sa 25 poena (8/13 iz igre) i 6 skokova, dok je Vejd postigao samo 10 poena (5/13 iz igre).

Najbolji u motivisanim Bobketsima bio je Boris Diav koji je umalo ostvario tripl-dabl sa sa po 16 poena (7/14 iz igre) i skokova i 8 asistencija. Najefikasniji bio je Henderson sa 21 poenom, dok je 20 dodao Di Džej Avgustin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve