Nova vest
Košarka

Sreda, 28.12.2011.

05:15

Ruki srušio Boston, Srbi epizodisti

Majami Hit dobio je još jedan derbi na startu nove NBA sezone, savladao je Boston Seltikse 115:107, a poene je postigao i Saša Pavlović.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Za razliku od premijere u Njujorku kada nije ni šutirao, Pavlović je na Floridi postigao 5 poena (2/4 iz igre, 1/2 tri) uz 2 izgubljene lopte za 13 minuta.

Iako je Majami ceo meč kontrolisao rezultat, Seltiksi su se vratili u igru u poslednja tri minuta, ali je ruki Noris Kol razbio tim iz Bostona.

Iako je bio tek treći strelac tima, Noris Kol je odigrao ključnu ulogu u finišu meča kada se “lomio“ rezultat. 23-godišnji bek postigao je 14 poena u poslednjoj četvrtini, od toga većinu u poslednja tri minuta kada je Boston prišao na samo tri poena zaostatka.

Meč je završio sa 20 poena (8/16 iz igre) uz po 4 skoka i asistencije. LeBron Džejms je bio najefikasniji sa 26 poena (9/14), 6 skokova i 5 asistencije, dok je Dvejn Vejd imao 24 poena (8/15) uz 8 asistencija. Kris Boš ostvario je “dabl-dabl“ sa 18 poena (8/11 iz igre) i 11 skokova.

Rej Alen je odigrao perfektno za Seltikse postigavši 28 poena (8/12 iz igre, 6/8 za tri) uz 4 asistencije, dok je Radžon Rondo imao 22 poena, 12 asistencija i 8 skokova. 18 poena dodao je Kejon Duling, 13 je imao Brendon Bes, a 12 uz 5 skokova Kevin Garnet.

Seltiksi su ponovo igrali bez kapitena Pola Pirsa, ceo meč su bili u zaostatku koji je povremeno iznosio i više od 15 poena, ali su zonskom odbranom uspeli da u finišu uhvate priključak.

Ipak, kao i u Njujorku Boston nije uspeo da preokrene, poražen je drugi put, a već za 24 sata gostuje Nju Orleans Hornetsima. Majajmi je startovao sa 2-0 iako je za rivale na otvranju sezone imao aktuelne šampione Dalas i jedan od najboljih timova Istoka Boston. Sledeći meč Hit igra protiv Šarlot Bobketsa u sredu.

Miličić podbacio, Vulvsi izgubili

Darko Miličić odigrao je znatno slabije u drugom meču nego na premijeri NBA sezone, a Minesota Timbervulvsi su poraženi od Milvoki Baksa 98:95.

Srpski centar je za 24 minuta na parketu potigao samo 4 poena, ali je imao 9 skokova, uz 5 izgubljenih lopti. Iako je Kevin Lav briljirao sa dabl-dablom od 31 poena (19 sa 'penala') i 20 skokova, Vulvsi su poraženi u Milvokiju.

Bakse je u prvoj pobedi u sezoni predvodio Brendon Dženings sa 24 poena i 7 asistencija. 16 poena dodao je Stiven Džekson, 15 uz 9 skokova imao je Endrju Bogut, a 14 i 8 uhvaćenih lopti ostvario je Džon Leuer.

Pored Lava u timu iz Mineapolisa istakli su se još Luk Ridonaur sa 17 i Majkl Bizli sa 15 poena i 7 skokova. Riki Rubio je imao 6 poena i 4 asistencije, a Nikola Peković ponovo nije igrao.

Sjajno veče imao je Vladimir Radmanović u ubedljivoj pobedi Houksa nad Seltiksima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve