Nova vest
Košarka

Subota, 24.12.2011.

17:51

Saša Pavlović starter protiv Niksa

Boston Seltiksi i Njujork Niksi otvoriće novu, skraćenu sezonu u NBA ligi duelom u nedelju od 18.00 časova po srednjoevropskom vremenu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Trener Seltiksa Dok Rivers potvrdio je da kapiten tima Pol Pirs neće igrati na premijeri, pa će starter biti naš internacionalac Saša Pavlović.

Pirs je propustio obe predsezonske utakmice, kao i treninge u petak, pa će u nedelju verovatno biti rezerva, ali samo ukoliko dobije dozvolu lekara.

Pavlović je bio starter i u sredu u poslednjem predsezonskom meču kada je u pobedi Seltiksa nad Torontom (81:73) odigrao 21 minut i za to vreme postigao samo 2 poena (1/4 iz igre, 0/2 tri) uz 2 skoka, te po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Srpski košarkaš je tokom cele nedelja radio sa startnom petorkom, pa je tako Rivers nagovestio da će ipak on biti starter, a ne Markiz Denijels.

“Pavlović će najverovatnije biti u startnoj postavi protiv Niksa. Pirs nije u mogućnosti da nam pomogne, ali mislim da nam to neće biti problem. Nije radio ništa u petak, ipak, videćemo još u subotu u kakvom je stanju. Ako i bude igrao teško da će biti starter, a igraće možda 15-20 minuta”, rekao je Rivers koji ne želi da rizikuje još težu povredu svog ključnog igrača, posebno jer je sezona skraćena na 66 utakmica.

Sa druge strane, novi plejmejker Niksa Baron Dejvis propustiće 8 do 10 uvodnih nedelja regularnog dela sezone. Iskusni bek, koji je u Njujork došao iz Klivlenda, povredio je leđa i posle detaljnih lekarskih pregleda ustanovljeno je da mora na dužu pauzu.

Tridesetdvogodišnji Dejvis je potpisao ugovor sa Niksima do kraja sezone, a u klub iz "velike jabuke" je stigao kao zamena za Čonsija Bilapsa, koji je otpušten nakon dolaska Tajsona Čendlera otišao u LA Kliperse. U 12 sezona u NBA ligi Dejvis ima ičinak od 16,5 poena i 7,3 asistencija po utakmici.

Posle duela Seltiksa i Niks, u nedelju su na programu još četiri meča. Prvo će na teren Dalas Meveriksi i Majami Hit, potom igraju Los Anđeles Lejkersi i Čikago Bulsi, a potom Oklahoma Siti Tander i Orlando Medžik, te Golden Stejt Voriorsi i Los Anđeles Klipersi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve