Nova vest
Košarka

Četvrtak, 22.12.2011.

20:28

Partizan posle pet godina bez Top16

Košarkaši Partizana mt:s nisu uspeli da se plasiraju u Top16 fazu Evrolige prvi put nakon pet godina.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Crno-beli su u utakmici poslednjeg, desetog kola, poraženi od Armanija u ’Pioniru’ 72:66.

Ekipi Vladimira Jovanovića je za prolaz bio dovoljan i poraz do četiri poena razlike, ali nisu uspeli to da ostvare, iako su početkom drugog poluvremena imali 11 poena prednosti (40:29).

Dragan Milosavljević ubacio je 14 poena, ali samo četiri u drugom delu, 13 je postigao Milan Mačvan, a po 11 Raško Katić i Miroslav Raduljica. Sa druge strane, ekipu Emporio Armanija predvodio je Malik Herston sa 18 poena, 17 je postigao Omar Kuk, a 13 Janis Burusis.

Važnost utakmice očigledno je sputala obe ekipe na početku. Partizan je u prvih pet minuta promašio četiri slobodna bacanja (pet ukupno u prvoj deonici), a pojedini gostujući igrači delovali su uplašeno.

U ekipi Vladimira Jovanovića najbolji su na startu bili Dragan Milosavljević i Miroslav Raduljica, dva igrača koji su bili najviše kritikovani od strane navijača crno-belih u poslednje vreme.

To nije bilo dovoljno da Partizan u prvoj četvrtini stekne neku osetniju prednost. Ipak, u samom finišu prvog kvartala crno-beli su poenima Raška Katića i Dušana Kecmana došli do četiri poena viška (18:14).

Nervoza je bila prisutna i u drugoj deonici. Partizan je stekao šest poena prednosti, a italijanski tim je i dalje imao puno problema da se adaptira na atmosferu u Pioniru. Gosti su iz straha pokušavali da napade završavaju šutevima za tri poena (1-8), ali to im nije polazilo za rukom, pogotovo Druu Nikolasu (0-4) u prvih 15 minuta.

Nakon poena Mačvana Partizan je stigao do u tom trenutku najvećih sedam razlike (24:17), ali Italijani su se brzo vratili dvbojkom Herstona i trojkom Focisa.

Armani međutim nije iskoristio pad Partizana da preuzme vođstvo u finišu prvog dela, a u poslednjim trenucima poluvremena katastrofalnu grešku gostiju pri izvođenju iskoristio je Dragan Milosavljević koji je trojkom sa devet metara doneo svom timu plus sedam – 36:29.

Dalekometna trojka Milosavljevića u poslednjim trenucima prvog dela očigledno je dala dodatno samopuzdanje Partizanu u nastavku. Drugo poluvreme tim Vladimira Jovanovića počeo je na najbolji mogući način – laganim poenima sa slobodnih bacanja.

Prvi put je srpski šampion stekao i dvocifrenu prednost (40:29), ali na drugoj strani su se razigrali Omar Kuk i Malik Herston. Armani je prišao na minus četiri trojkom Kuka (43:39), ali Partizan nije odustajao. Na ovoj utakmici odlični Dragan Milosavljević nastavio je da igra veoma dobro na oba kraja terena, a trojku je pogodio i Dušan Kecman (48:41).

Usledila je nova serija Armanija koji je u igru vratio Dru Nikolas trojkom uz prekršaj, četiri poena ubacio je i neprimetni Manćineli, a prednost Italijanima pred poslednjih deset minuta doneo je Burusis (51:50).

Zebnja navijača u ’Pioniru’ bila je vidljiva kada je Burusis pogodio trojku na startu poslednje deonice, veoma važnu trojku za crno-bele ubacio je Milan Mačvan nešto kasnije, ali veliki problem bio je razigrani Janis Burusis. Grčki reprezentativac preuzeo je odgovornost, uhvatio je nekoliko važnih skokova, ubacio četiri poena i doneo svom timu pet razlike šest minuta pre kraja (59:54).

Usledio je period jako dobre igre Partizana, pre svega u odbrani, pa je tri minuta kasnije bilo plus jedan za Partizan nakon poena Katića, Kecmana i Mačvana (60:59). Usledila je izuzetno važna trojka Malika Herstona koji je zatim pogodio još dva slobodna bacanja, a kada je Mejson Roka postigao koš za 66:60 na 90 sekundi do kraja bilo je jasno da će Partizan teško do podviga.

U penal završnici Ejsi Lo je promašio dva bacanja, što je bilo previše i Emporio Armani je uspeo da se plasira među najboljih 16 timova Evrope.

Partizan mt:s - Emporio Armani 66:72

Partizan: Lo 5, Kecman 9, Raduljica 11, Jaramaz, Lučić 1, Milosavljević 14, Katić 11, Bešović, Božić, Čakarević, Mačvan 13, Andjušić 1.
Armani: Đentile, Đaketi 5, Manćineli 18, Herston 17, Focis 5, Kuk 17, Nikolas 6, Roka 5, Filoj, Burusis 13, Meli, Radošević 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

289 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve