Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.12.2011.

04:18

Kris Pol trejdovan u Kliperse

NBA liga trejdovala je Krisa Pola u LA Kliperse pa će tako jedan od najboljih plejmejkera današnjice igrati zajedno sa prvim pikom iz 2009. Blejkom Grifinom.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Očekuje se da trejd bude ozvaničen u četvrtak ujutro, kada će Kris Pol stiću u ‘grad anđela’ na predstavljanje u novom klubu.

U trejd su uključena još čak četiri košarkaša, pošto će put Nju Orleans Hornetsa reprezentativac SAD Erik Gordon, reprezentativac Nemačke Kris Kejman, Al-Faruk Aminu i Minesotin pik iz prve runde ovogodišnjeg drafta.

Kris Pol ima 26 godina, četvorostruki je Ol-star, a prošle sezone prosečno je beležio 18,7 poena i 9,8 asistencija po utakmici. Ovim trejdom definitivno je napravljen još jedan veoma ozbiljan tandem u ligi pošto bi Pol i Blejk Grifin trebalo da imaju sjajnu saradnju.

Grifin je prošle sezone, koja je bila njegova prva u NBA ligi, imao 22,5 poena i više od 12 skokova po utakmici. Najveće pojačanje Hornetsi su dobili u Eriku Gordonu koji je imao takođe odličnu prošlu sezonu sa 22,3 poena. Gordon međutim nije zadovoljan trejdom.

“Ljudi iz organizacije su mi govorili da ću verovatno ostati u Los Anđelesu. Ali, više ne znate kome da verujete, koga da partite. Jednostavno, tako je kako je. Pomalo mi je teško da progutam ovo, ali ja sam samo košarkaš. Neću se ljutiti”, rekao je Gordon.

Ovim trejdom okončana je sramotna nedelja koja je počela kada su se Hornetsi, Lejkersi i Rokitsi dogovorili oko trejda koji bi poslao Pola u Lejkerse. Međutim, komesar lige Dejvid Štern trejd je blokirao jer su se ostali timovi žalili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve