Nova vest
Košarka

Subota, 10.12.2011.

11:01

Radmanović u Atlanta Houksima

Srpski košarkaš Vladimir Radmanović prešao je u redove Atlanta Houksa, čije će boje braniti u sezoni, koja posle okončanja ’lokauta’, počinje 25. decembra.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Radmanović je prošle sezone igrao za Golden Stejt Voriorse, a pošto mu je ugovor sa timom iz Kalifornije istekao, u Atlantu je došao kao slobodan igrač.

Detalji ugovora, zbog politike kluba, nisu objavljeni.

Tokom prošle sezone, Radmanović je prosečno beležio 5,1 poena, 2,9 skokova i 1,1 asistencije po meču. Ukupno je odigrao 74 utakmice, od kojih je na šest bio u startnoj postavi, a zauzeo je 23. mesto po procentu šuta za tri poena u celoj ligi.

Radmanović je već deset godina u NBA ligi, a od debija branio je boje Sijetl Supersoniksa, koji su ga izabrali kao 12. pika na draftu 2001. godine, Los Anđeles Klipersa, Los Anđeles Lejkersa i Šarlot Bobketsa. Od početka karijere zabeležio je prosek od 8,5 poena, 3,9 skokova i 1,4 po utakmici.

Atlanta iza sebe ima odličnu sezonu, u kojoj je stigla do polufinala Istočne konferencije, gde je poražena od Čikago Bulsa. Uz Radmanovića, Houksi su za narednu sezonu doveli još dva pojačanja Trejsija Mekgrejdija i Džerija Stekhausa.

Do početka sezone očekuje se još mnogo trejdova, a jedan od najvećih sprečio je komesar NBA lige Dejvid Štern. Taj trejd trebalo je da uključuje tri kluba, a po njemu bi Kris Pol završio u Los Anđeles Lejkerse, koji su hteli da pošalju Paula Gasola, a u Nju Orleans Lamara Odoma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve