Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.11.2011.

20:25

EL: Partizan od -21 do pobede!

Košarkaši Partizana pobedili su na neverovatan način Emporio Armani u Milanu sa 69:65 u petom kolu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan je u trećoj četvrtini gubio sa 45:24 ali je u poslednjih pet minuta serijom 17-0 uspeo da preokrene i zabeleži izuzetno vežnu pobedu u borbi za Top16 fazu.

Tim Vladimira Jovanovića sada ima skor 3-2 u C grupi, dok je ovo Armaniju bio treći poraz u pet utakmica. U narednom kolu Partizan gostuje Efesu u Istanbulu, dok će Armani u Tel Aviv na duel sa Makabijem.

Nakon veoma dobre prve četvrtine Partizan je odigrao očajnu drugu, veoma slabu treću i delovao je potpuno izgubljeno pred početak četvrte. Međutim, još jednom su crno-beli dokazali da su sposobni da proizvedu čudo, pokazali su karakter i dobivši poslednju deonicu sa 30:9 došli su do velike pobede.



Trio Mačvan-Peković-Kecman bio je najzaslužniji za pobedu. Mačvan je meč završio sa 18 poena, 11 skokova i indeksom 24, Peković je imao 15 poena, 6 skokova i indeks 22, a Kecman je uz 11 poena imao 6 skokova i indeks 19. Sa druge strane, Galinari je ubacio 14, a Manćineli i Herston po 12 poena.

Partizan je duel otvorio veoma čvrsto. Armani je pokušavao da udvajanjem i zonskom odbranom zaustavi Pekovića, ali ni to nije davalo rezultate pošto je centar crno-belih u prvih pet minuta pored četiri poena imao dva skoka i nekoliko iznuđenih faulova.

Nakon startnih 6:2 Armani je uspeo da se vrati i izjednači, ali Partzan je kontrolisao dešavanja na parketu tokom prvih deset minuta. Crno-beli su imali potpunu dominaciju u skoku, a tu veliku prednost pretvorili su u plus šest u osmom minutu (14:8). U preostala dva minuta prve deonice Partizan nije uspeo da postigne koš, pa je domaćin smanjio poenima Galinarija sa penala.

Armani je u finišu prvog kvartala došao do igre, pre svega u odbrani, pa je početkom drugog došao i do vođstva. Međutim, seriju od osam uzastopnih poena domaćina prekinuo je Milan Mačavn trojkom, a nakon toga nove poene postigao je Peković (19:16).

Iako je Armani igrao na svom parketu, nije imao preveliku podršku sa tribina. Hala u Milanu nije bila ispunjena, a domaću pozorišnu publiku bez većih problema nadglasala je grupa Partizanovih navijača.

Delovalo je nakon pet vezanih poena da je Partizan vratio kontrolu, ali ispostavilo se da su to bili i jedini poeni srpske ekipe u drugom periodu. Armani je uspeo da agresivnom i pokretljivom odbranom ’iseče’ i Pekovića, u napadu je italijanski tim koristio individuelane mogućnosti svojih igrača i serijom 15-0 priveo je kraju poluvreme (31:19).

Crnu seriju Partizana na kratko je prekinuo Kecman početkom treće četvrtine, ali to usledila je nova. Tim Vlade Jovanovića očajno je šutirao sa distance, Armani je lagano povećavao prednost i u 26. minutu je nakon trojke Manćinelija došao do velikih plus 21 (45:24).

Koliko je Partizan bio slab do tog trenutka dovoljno govori i podatak da je Ejsi Lo prve poene postigao tek u 27. minutu. Do kraja treće četvrtine crno-beli su se koliko-toliko povezali, pet vezanih poena ubacio je Anđušić, ali pred odlučujućih deset minuta domaćin je i dalje imao visoku prednost (56:39).

Delovao je Partizan izgubljeno posle 30 minuta, ali u poslednjih deset dogodilo se čudo. Malo po malo crno-beli su sustizali prednost domaćina, počeli su da ulaze i dalekometni šutevi, a skupo plaćeni igrači Armanija su potpuno stali.

U drugom delu poslednje četvrtine Partizan je napravio neverovatnu seriju 17-0 i od minus 13 (63:50) stigao je do plus četiri na 20 sekundi pre kraja. Do kraja, sigurni sa penala bili su Lo i Kecman, Galinari se ispromašivao za tri poena i Partizan je na kraju slavio veoma važnu pobedu.

Emporio Armani - Partizan mt:s 65:69 (12:14, 19:5, 25:20, 9:30)

Emporio Armani: Đaketi, Mancineli 12, Herston 12 (6 sk), Galinari 14, Focis 4, Kuk 5 (4 as), Nikolas 6, Roka, Burusis 10, Meli, Viđano, Radosevic 2

Partizan mt:s: Lou 7 (3 as), Kecman 11 (5-3, 5-5, 6 sk), Raduljica 2, Jaramaz, Lučić 5 (4 sk), Milosavljević (4 sk), Katić, Božić, Čakarević 3 (5 sk), Mačvan 18 (6-4, 4-2, 5-4, 11 sk), Anđušić 8 (1-1, 3-1, 4-3), Peković 15 (9-5, -, 6-5, 6 sk)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

554 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve