Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.11.2011.

12:55

Miličić: "Duda laže kao pas"

Srpski košarkaš Darko Miličić izneo je niz optužbi na račun selektora reprezentacije Dušana Ivkovića u intervjuu za magazin Story.

Izvor: B92, Story

Autor:B92, Story

Default images

Miličić je istakao da je hteo da igra za ’orlove’, ali da su ga iznenadile Ivkovićeve reči, za kojeg je rekao i da je lažov.

"Hteo sam da igram za reprezentaciju i nije u redu od Dude da kaže kako se nisam javljao na telefon. Drugo je to što je on ostario pa mu je proradio ego. Nas dvojica smo imali nesuglasice i ranije, ali smo ih rešili“, rekao je Miličić.

Miličić se posebno osvrnuo na situaciju pred Šampionat ’Starog kontinenta’ u Litvaniji.

"Ove godine, uoči Evropskog prvenstva, dobio sam ponudu od svog matičnog kluba da za sumu novca koja se ne odbija provedem dva letnja meseca i tamo treniram. Isprva sam im rekao: Hvala, ali ne mogu da kažem ne svojoj reprezentaciji. Tada sa klubom nisam imao važeći ugovor, ali sam ga potpisao tek 15 dana posle okupljanja reprezentacije. Selektor je to shvatio kao moju ispalu, iako ja nikoga nisam prevario jer me niko nije ni zvao u reprezentaciju“, istakao je Miličić.

Košarkaš Minesote rekao je da nije želeo da ulazi u raspravu sa Ivkovićem.

"Da sam po prirodi nervozan rekao bih mu svašta, ali krivo mi je što ljudi ne znaju pravu priču. Pošto me je Duda pozvao, mogao sam i sam da kažem celu ovu priču, ali nisam želeo jer ga poštujem kao starijeg čoveka, iako laže kao pas. Znao je gde sam, mogao je da dođe do mene jer sam uvek za sve njih bio dostupan, iako niko iz Saveza nije brinuo o meni kada sam imao povrede i probleme. Ne može niko da me pozove dan ranije i kaže: Dođi sutra da igraš za reprezentaciju, kao što se dešavalo. Kako to da dođem sutra kad imam ženu i decu? Ne može neko ko je plaćen trener da bude heroj i patriota, a mi igrači da igramo za džabe i nismo nijedno od navedenog“, naglasio je Miličić.

Miličić je istakao da razume odluku saigrača Nikole Pekovića da dok traje ’lokaut’ u NBA ligi igra za Partizan, ali da on tako ne bi mogao.

"On igra u Partizanu dok u Americi traje ’lokaut’, pa se vraća, ali ja nisam takav čovek. Želja mi je da igram u Crvenoj zvezdi koju volim, ali se bojim eventualnog dolaska u Zvezdu, gde bih mogao da ostanem nedelju, dve i time razočaram pre svega navijače. Kada budem raskrstio sa NBA ligom, doći ću“, rekao je Miličić za Story.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

207 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve