Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 31.10.2011.

12:14

Džon Morison: "I ja sam bio šuter"

Otac košarkaša Crvene zvezde Adama Morisona, Džon, rekao je za ‘Sport’ da on i njegov sin puno očekuju od angažmana u Srbiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Morison je nakon sjajne koledž karijere izabran kao treći pik na draftu 2006. godine, ali u NBA ligi nije ispunio svoj potencijal.

“Svi znate da prošle sezone nije mnogo igrao, ali i kakva mu je bila karijera i na koledžu i u NBA ligi. Zbog svega toga, od ovog angažmana dosta očekujemo i on i ja.”

I Džon Morison je bio košarkaš, i upravo je on najzaslužniji za šut koji poseduje Adam.

“I ja sam bio šuter i trenirao sam ga još kada je bio klinac, išao u treći razred. Ono što je najvažnije, Adam nije samo šuter, već i pogađa. Još kao klincu sam mu pričao da prođe pod koš i da puca, ili da samo gađa iz bilo koje pozicije. Znate, Adam to čini jako dobro i ne morate to uopšte da mu pričate. Ono što me, kao trenera, raduje kod njega je što dobro i pravilno bira pozicije iz kojih pogađa. Kao oca, drago mi je što ga publika voli”.

Morison senior ne krije da se nada da će Beograd biti grad koji će svi u njegovoj porodici okarakterisati kao mesto gde se Adam vratio na veliku scenu.

“Nadam se da će nastaviti da igra ovako dobro, ali dosta zavisi i od zdravlja, od njegovog imunog sistema. Znate da ima dijabetes tipa 1 i ako se, ne daj Bože, samo prehladi, potreban mu je mnogo duži vremenski period da bi se oporavio. Ako se izbori sa time i to ga zaobiđe, ostane na vrhu, vratiće se u pravom svetlu...”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve