Nova vest
Košarka

Utorak, 25.10.2011.

18:35

Rakočević zvanično u Montepaskiju

Srpski košarkaš Igor Rakočević karijeru će nastaviti u italijanskom Montepaskiju iz Sijene sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U ugovoru postoji i klauzula po kojoj bi dve strane mogle da nastave saradnju i sledeće sezone.

Sijena igra u grupi D košarkaške Evrolige sa Barselonom, Galatasarajem, Prokomom, Uniksom i Olimpijom. U prvom kolu Montepaski je savladao Uniks u gostima 79:71. Italijanski šampion u četvrtak u drugom kolu dočekuje Union Olimpiju, a nije poznato da li će Rakočević debitovati.

“Veoma sam srećan zbog ove šanse i nove avanture. Sijena je jedan od glavnih kandidata za osvajanje Evrolige, jedinog trofeja koji mi nedostaje. Izabrao sam Montepaski pošto ima odlične igrače i sjajan sistem. Jedva čekam da postanem deo tima. Zahvaljujem se predsedniku Minućiju i stručnom štabu na ukazanom poverenju“, rekao je Rakočević na predstavljanju.

Trostruki osvajač nagrade ’Alfonso Ford’ namenjene najboljem strelcu Evrolige protekle dve sezone nastupao je za Efes Pilsen. Ponikao je u Crvenoj zvezdi u koju će se, prema sopstvenom priznanju i vratiti da završi karijeru.

U bogatoj karijeri ima dva osvojena šampionata Jugoslavije, dva domaća Kupa, tri španska Superkupa, titulu u španskoj ACB ligi i trofej u španskom Kupu Kralja. Sa reprezentacijom je osvojio zlata na Evropskom prvenstvu 2001. godine i Svetskom prvenstvu godinu dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve