Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.10.2011.

18:40

Partizan otvorio Evroligu porazom

Košarkaši Partizana izgubili su u hali Pionir od Anadolu Efesa sa 84:73 u prvom kolu grupe C Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim iz Istanbula utakmicu je prelomio čvrstom odbranom u trećoj deonici, koju je dobio sa 20:6. Jedan od ključnih momenata meča dogodio se u 23. minutu, kada je Nikola Peković dobio četvrtu ličnu grešku.

Upravo je on bio najbolji u timu Partizana sa 21 poenom (6-9 iz igre, 9-10 penali) i 5 skokova, debitant Milan Mačvan imao je 14 poena (5-10 iz igre) i 7 skokova, a Dragan Milosavljević dao je 10 poena.

Razočarao je Ejsi Lo, plej 'crno-belih', koji je imao 6 poena (3-10 iz igre), 3 asistencije, ali i 6 izgubljenih lopti.

Najbolji u taboru Efesa bio je Terens Kinsi sa 18 poena, 3 skoka i 4 rampe, Duško Savanović ubacio je 17 poena (5-7 iz igre), Saša Vujačić 14, a Ersan Iljasova 10 poena

Na početku meča Partizan je napade bazirao isključivo na Pekoviću, a snažni centar to je maksimalno iskoristio – ubacio je prvih šest poena za domaće i ‘oterao’ je Baraća na klupu sa dve lične greške.

Međutim, iskusni igrači Efesa nisu podlegli neverovatnoj atmosferi u Pioniru i uspeli su da do kraja sprovedu većinu akcija uprkos čvrstoj odbrani ‘crno-belih’.

Prednjačili su Iljasova i Vujačić sa po pet poena, a baš trojkom slovenačkog beka Efes je poveo sa 18:14.

Raduljica je po ulasku nastavio tamo gde je stao Peković, ubacio je četiri poena, a posle igre ‘2+1’ Mačvana Partizan prelazi u vođstvo (21:20). ‘Crno-beli’ su bili u naletu, Anđušić je ubacio trojku, a posle novog koša Raduljice i Partizan je stvorio +4 (26:22).

Tim iz Istanbula u igri je držao raspoloženi Vujačić, a Iljasova je polaganjem u poslednjoj sekundi smanjio zaostatak svog tima – 28:27 za Partizan.

Efes nije imao rešenja za Pekovića – crnogorski centar ubacio je pet poena, a posle njegove asistencije Milosavljević je ubacio trojku (36:33). Bek Partizana igrao je sjajno i novom njegovom trojkom, sa velike udaljenosti, domaći su došli do sedam poena viška (40:33).

Savanovića je išao šut – prvo je pogodio sa distance, a zatim i za tri poena i tako je smanjio zaostatak svog tima na dva poena (42:40).

Gosti su često menjali vrstu odbrane, pa su i posle tajm-auta nastavili seriju i uspeli su da povedu posle polaganja Kinsija u kontri. Efesov niz od 9-0 prekinuo je Mačvna pogotkom sa poludistance, ali turski tim je na poluvreme ipak otišao sa +3 (48:45).

U prvom poluvremenu videli smo neočekivano veliki broj poena, ali je na početku drugog dela zato viđeno mnogo promašenih šuteva i izgubljenih lopti na obe strane. Posle skoro četiri minuta Kinsi je pogodio trojku za vođstvo Efesa 51:45.

Veliki problem za Partizan predstavljala je četvrta lična greška Pekovića na osam minuta do kraja treće deonice.

Ekipa Ufuka Saridže igrala je veoma čvrsto u odbrani, ‘crno-beli’ su delovali bezidejno, a sa druge strane su brzo ispunili bonus.

Posle zakucavanja Kinsija u kontri Efes je prvi put stvorio dvocifreni suficit (56:45), a zatim je Partizan prekinuo košgeterski post dug više od šest minuta – Raduljica je pogodio dva penala i smanjio na 56:47.

Međutim, Efes nije smanjivao intenzitet u odbrani, a Savanović je nastavio tamo gde je stao u prvom poluvremenu – ubacio je trojku i četiri bacanja, pa su gosti pred poslednji dvominutni odmor imali prednost 68:51.

Peković se vratio na teren i ponovo je bio superioran u reketu, Barać i Kučo sa po pet ličnih grešaka završili su na klupi, a veliku podršku dobio je u Mačvanu, koji je ubacio dve uzastopne trojke.

Posle novog koša Pekovića Partizan je na tri minuta do kraja ponovo došao na jednocifreni zaostatak (80:71).

Poslednju priliku za priključak ‘crno-beli’ su propustili na nešto više od dva minuta do kraja, kada je na -9 Lo promašio trojku iz otvorene pozicije.

Partizan: Lo 5, Kecman , Raduljica 9, Jaramaz, Lučić 6, Miilosavljević 10, Katić, Božić, Čakarević , Mačvan 14, Anđušić 7, Peković 21.
Anadolu Efes: Balbaj, Ilijevski 4, Kinsi 18, Tunčeri 6, Akjol 1, Batista 7, Vujačić 14, Savanović 17, Iljasova 10, Kučo 5, Guler, Barać 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

234 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve